Teigiami finansiniai „ORLEN Lietuva“ rezultatai pasibaigus III ketvirčiui

25-10-2018  

1DSC03978.jpg

2018 m. trečiąjį ketvirtį „ORLEN Lietuva“ fiksavo:

1,5 mlrd. JAV dol. pajamas;
73 mln. JAV dol. EBITDA pagal LIFO;
4 procentiniais punktais mažesnes gamybinių pajėgumų išnaudojimo apimtis dėl rinkos koregavimo procesų.

„ORLEN Lietuva“ trečiąjį metų ketvirtį ir toliau dirbo pelningai, nepaisant itin sudėtingų rinkos makroekonominių sąlygų. Per šį laikotarpį bendrovės EBITDA pagal LIFO pasiekė 73 mln. JAV dol. Teigiamas 45 mln. JAV dol. rezultatas užfiksuotas ir liepos–rugsėjo mėnesiais (83,6 mln. JAV dol. pasibaigus 9 mėnesiams).

Šį rezultatą pavyko pasiekti nuolatinio pardavimų vietinėse rinkose gerinimo dėka. Tačiau siekdama prisitaikyti prie situacijos rinkose „ORLEN Lietuva“, atsižvelgdama į bendrovės verslo efektyvumo strategiją, sumažino gamybos apimtis bei pardavimus jūra. Dėl šios priežasties pardavimo apimtys lyginant su ankstesniais metais sumažėjo 10 %. Tuo pat metu pajamos padidėjo 30 % lyginant su ankstesniais metais dėl padidėjusių produktų kainų, kurias daugiausiai lėmė aukštesnė naftos kaina.

„Sąlygos rinkoje tapo itin sudėtingos, tačiau „ORLEN Lietuva“ veikla išlieka pelninga ir turi teigiamos įtakos PKN ORLEN finansiniams rezultatams. Trečiasis ketvirtis tapo svarbių su logistikos veikla susijusių sprendimų laikotarpiu: išplėstas bendradarbiavimas su AB „Lietuvos geležinkeliai“ bei pradėtas geležinkelio ruožo į Rengę atstatymas, o tai reiškia, kad naftos perdirbimo produktų gamykla galės vėl naudotis trumpiausiu keliu produkcijai gabenti“, nurodė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki.

AB „ORLEN Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausiai produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius. Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dol. Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklos įsigijimui ir tolesnėms investicijoms.
PKN ORLEN yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis bei didžiausia įmonė Centrinėje ir Rytų Europoje, įtraukta į prestižinį Fortune Global500 sąrašą, taip pat Platts TOP250 ir Thomson Reuters TOP100 sąrašus.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai