Sutartys tarp ORLEN koncerno ir TOTAL grupės

23-10-2014  Naujienos

​Lenkijos naftos koncernas ORLEN S.A. (PKN ORLEN) informuoja, kad 2014 m. spalio 22 d. pasirašė vienkartinę sutartį su „Total" grupei priklausančia Šveicarijoje įsikūrusia įmone „Totsa Total Oil Trading“ dėl žaliavinės naftos tiekimo akcinei bendrovei „ORLEN Lietuva“.

ORLEN įmonių grupės ir „Total“ įmonių grupės per pastaruosius 12 mėnesių pasirašytų sutarčių bendra numatyta vertė siekia apie 1,85 mlr. zlotų. Sutarys tarp ORLEN įmonių grupės ir „Total“ įmonių grupės sudarytos dėl produktų pirkimo-pardavimo bei žaliavinės naftos pirkimo.

2014 m. rugsėjo 23 d. sudarytos sutarties suma yra didžiausia, palyginus su kitomis ORLEN įmonių grupės ir „Total“ įmonių grupės per pastaruosius 12 mėnesių sudarytomis sutartimis. Apytikrė „ORLEN Deutschland" ir „Total Deutschland" sudarytos metinės sutarties vertė – 203 mln. eurų (t.y. apie 848 mln. zlotų pagal 2014 m. rugsėjo 23 d. vidutinį PLN/EUR kursą, kurį skelbia Nacionalinis Lenkijos bankas). Sutartis buvo sudaryta dėl kuro tiekimo „ORLEN Deutschland" degalinėms Vokietijoje iki 2014 m. gruodžio 31 d.

Remiantis 2009 m. vasario 19 d. finansų ministro nurodymu „dėl aktualios ir periodinės informacijos, kurią turi publikuoti vertybinių popierių emitentai, o taip pat dėl sąlygų, kuriomis tokia informacija gali būti pripažinta ekvivalentiška informacijai, kurios reikalauja valstybės, kuri nėra valstybė narė, teisės aktai“, nurodytos sutartys yra „reikšmingos sutartys“ dėl to, kad bendra jų vertė viršija 10 proc. koncerno PKN ORLEN nuosavo kapitalo.

PKN ORLEN valdo 100% įstatinio „ORLEN Deutschland“ kapitalo.

PKN ORLEN valdo 100% įstatinio „ORLEN Lietuva“ kapitalo.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai