Rygoje veiklą pradėjo Lenkijos-Latvijos pramonės ir prekybos rūmai

20-06-2022  

9.jpg

Birželio 20 dieną savo veiklą pradėjo Rygoje įsteigti Lenkijos ir Latvijos prekybos ir pramonės rūmai. Į atidarymo ceremoniją pakviestos ekonominių santykių tarp Lenkijos ir Latvijos vystymu suinteresuotos įmonės, valdžios institucijos ir kiti svečiai. Tarp steigėjų – viena iš didžiausių degalų ir bitumo tiekėjų Latvijos rinkai, kuri taip pat planuoja investuoti ir į žaliąją energetiką, AB „ORLEN Lietuva“ valdoma dukterinė bendrovė „ORLEN Latvija“.

„PKN ORLEN jau eilę metų investuoja Lietuvoje, stiprina „ORLEN Lietuva“ poziciją regione. Taip pat atidžiai stebime ir Latvijos rinką, kurioje jau esame įsitvirtinę. Kaip ateities lyderiai energetikos transformacijos srityje šiame Europos regione, mes matome didelį bendradarbiavimo potencialą vystant žaliosios energetikos projektus, tokius kaip jūrinių vėjo jėgainių parkai ir ekologiško vandenilio gamyba. Naujai įsteigtų rūmų dėka „ORLEN Lietuva“ grupė galės dalintis savo patirtimi ir tuo paskatins Lenkijos įmones iniciatyviau dalyvauti šioje labai perspektyvioje rinkoje,“ - teigė PKN ORLEN S.A. valdybos pirmininkas Daniel Obajtek.

2021 m. Latvija iš Lenkijos importavo produktų už 1,9 milijardo eurų (tai sudarė 9,1 proc. viso importo), kai, beje, Latvijos į Lenkiją eksportas praėjusiais metais sudarė 701,9 milijono eurų (4 proc. viso eksporto). Lenkijos ir Latvijos prekybos ir pramonės rūmai įsteigti siekiant padėti įmonėms geriau suprasti abiejų šalių rinkų specifiką, skatinti sklandesnį kylančių klausimų sprendimą, besikuriančių verslų vystymąsi ir santykių su potencialiais partneriais, tiekėjais, klientais užmezgimą.
 
Lenkijos ir Latvijos prekybos ir pramonės rūmų atidarymą pagerbė Lenkijos Respublikos ambasada Rygoje ir Latvijos Respublikos ambasada Varšuvoje. Rūmų atidarymo proga birželio 20 d. surengta konferencija apie jūrinės vėjo energetikos plėtrą Latvijos rinkoje, kurioje dalyvavo 10.jpgLenkijos ir Latvijos šalių atstovai bei abiejų šalių verslininkai. Konferencijoje dalyvavo tokie garbūs svečiai, kaip Lenkijos Respublikos Prezidento kanceliarijos vadovas Paweł Szrot, Latvijos Respublikos ūkio ministrė Ilse Indriksone, Lenkijos Respublikos klimato ir aplinkos viceministras Adam Guiborgué-Czetwertyński. ORLEN grupei atstovavo PKN ORLEN S.A. valdybos narys Józef Węgrecki, „ORLEN Neptun I“ valdybos pirmininkė Anna Łukaszewska-Trzeciakowska, „ORLEN Lietuva“ valdybos pirmininkas Michał Rudnicki ir PKN ORLEN S.A. Alternatyviųjų degalų padalinio direktorius Grzegorz Jóźwiak.
 
ORLEN grupei priklausanti bendrovė „ORLEN Latvija“ yra viena iš organizacijos steigėjų. Ši bendrovė – viena stambiausių degalų prekyba Latvijoje užsiimančių įmonių, tiekiančių degalus rinkai jau beveik du dešimtmečius. „ORLEN Latvija“ tiekimo apimtys užtikrina apie 70 proc. Latvijos nacionalinio degalų ir bitumo suvartojimo, degalai tiekiami į beveik visus stambiausius degalinių tinklus, produktai parduodami iš terminalų, įsikūrusių Uolainėje, Valmieroje, Lačupėje ir Rėzeknėje. Bendrovė padeda „ORLEN Neptun I“ (ORLEN grupės kompetencijų centras, atsakingas už jūrinių vėjo jėgainių vystymo projektus) rengiantis naujoms investicijoms Latvijoje į vėjo energetiką ir ekologiško vandenilio gamybą. ORLEN grupė siekia tapti vėjo energetikos Baltijos jūroje lydere.

ORLEN Lietuva inf.
 

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai