ORLEN Lietuva pradeda naudoti gamtines dujas

31-12-2018  

4DSC03869.JPG

Vienintelė šalyje naftos perdirbimo bendrovė „ORLEN Lietuva“ tapo viena didžiausių „Lietuvos energijos tiekimo“ klienčių. Mažeikių rajone įsikūrusi gamykla nuo ateinančių metų savo gamybiniuose procesuose pradės vartoti gamtines dujas ir taps trečiu pagal dydį vartotoju Lietuvoje.

„Lietuvos energijos tiekimas“ laimėjo Akcinės bendrovės „ORLEN Lietuva“ skelbtą gamtinių dujų tiekimo 2019 metams konkursą.

„Mažeikių naftos perdirbėja bus viena didžiausių mūsų klienčių ir viena didžiausių gamtinių dujų vartotojų Lietuvoje. Bendradarbiavimas su „ORLEN Lietuva“ specialistais buvo labai intensyvus ir įdomus. Siekėme kuo geriau suprasti veiklos principus ir galimus gamtinių dujų vartojimo scenarijus. Sau kėlėme tikslą sukurti tokią paslaugą, kuri mūsų klientui leistų maksimaliai koncentruotis į savo veiklą, o visus planavimo, dujų poreikio valdymo ir iš to kylančius operacinius klausimus palikti mums, kaip gamtinių dujų tiekėjui. Džiaugiamės pradėtu bendradarbiavimu ir tikime, kad jis kurs vertę mūsų klientui ir mums“, – teigia „Lietuvos energijos tiekimo“ generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

Pasak jo, gamtinės dujos yra ekologiškiausias iškastinis kuras, o jo naudojimas gamybiniuose procesuose leis mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas.

Akcinė bendrovė „ORLEN Lietuva“ gamtines dujas pradės naudoti nuo 2019 metų. „Ši kuro rūšis pasirinkta dėl sugriežtėjusių aplinkosauginių reikalavimų – teigia bendrovės generalinis direktorius Michal Rudnicki. – Tikime, kad pasirinkta viena iš švariausių aplinkosauginiu aspektu šiuo metu naudojamų kuro rūšių turės tiek ekologinę, tiek ekonominę naudą“.
 

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai