„ORLEN Lietuva“ trečiąjį 2017 metų ketvirtį fiksavo rekordus

19-10-2017  Naujienos

​AB „ORLEN Lietuva“ trečiąjį 2017 metų ketvirtį fiksavo:

  • 95 mln. JAV dol. EBITA pagal LIFO;
  • 72 mln. JAV dol. grynąjį pelną;
  • 106 proc. naftos produktų perdirbimo gamyklos pajėgumų panaudojimą.

Trečiojo šių metų ketvirčio finansiniai bendrovės „ORLEN Lietuva“ rezultatai yra geriausi šiais metais ir vieni aukščiausių per visą Mažeikių bendrovės istoriją. Jų buvo pasiekta po antrąjį ketvirtį vykdytų gamyklos remonto darbų. Tai leido pasiekti išskirtinį gamyklos pajėgumų panaudojimo rodiklį.

Padidėjus gamyklos pajėgumams, padidėjo pardavimo apimtys ir vietinėse, ir jūros transportu pasiekiamose rinkose. Vietos rinkose pardavimo apimtys padidėjo 15 proc. lyginant su antruoju šių metų ketvirčiu. Bendros pardavimo apimtys šiuo periodu išaugo 21 proc. O lyginant su praėjusių metų tuo pačiu ketvirčiu – apimtys išaugo 8 proc.

Dėl padidėjusių pardavimo apimčių, padidėjo ir bendrovės trečiojo ketvirčio pajamos, kurios siekė 1,174 mlrd. JAV dol. (praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu – 954 mln. JAV dol.). Grynasis pelnas buvo didžiausias šiais metais (72 mln. JAV dol. trečiąjį ketvirtį, 50,4 mln. JAV dol. antrąjį ketvirtį ir 42,8 mln. JAV dol. pirmąjį 2017 metų ketvirtį).

„Mūsų komanda pasiekė rekordinius ketvirčio rezultatus. Tai yra akivaizdžiai matomas mūsų investicijos į modernizavimą ir technologines kompetencijas rezultatas. Mūsų gamyklos pajėgumo panaudojimo rodiklis siekė 106 proc., o pardavimai buvo puikūs. Mes taip pat džiaugiamės pasiekę jau 165,4 mln. JAV dol. grynąjį pelną per pirmus devynis šių metų mėnesius“, – sako „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneusz Fąfara.

Grynasis pelnas per devynis 2017-ųjų mėnesius yra 23,3 mln. JAV dol. didesnis, lyginant su praėjusiais metais (165,4 mln. JAV dol. Ir 142,1 mln. JAV dol.).

„ORLEN Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius. Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją.

PKN ORLEN yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis, didžiausia įmonė Centrinėje ir Rytų Europoje. ORLEN taip pat yra vienintelė įmonė regione, kurią JAV institutas JAV institutas „Ethisphere“ paskelbė etiškiausia įmone 2015, 2016 ir 2017 metais.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai