Nacionalinis moterų krepšinio centras Kaune: „Už moteris!” ir „Už sėkmę!”

30-10-2018

Spalio mėnesį Kaune savo veiklą pradėjo Nacionalinis moterų krepšinio centras. Šis centras – ne atskira organizacija, o veikiau stiprių parterių – krepšinio profesionalų, rėmėjų ir savivaldos – komanda, savo pajėgas suvienijusi, kad būtų stiprinamos moterų krepšinio pozicijos ir didinamas šios sporto šakos populiarumas.

DSC_1227.jpg
„Už moteris!” ir „Už sėkmę!” – linkėdami aukščiausių rezultatų ir pasirašydami simboliškai ant krepšinio kamuolio savo bendradarbiavimą patvirtino keturi pagrindiniai šio projekto partneriai: Akcinė bendrovė „ORLEN Lietuva“, Kauno miesto savivaldybė, moterų krepšinio komanda „AISTĖS LSMU“ ir krepšinio mokykla „Žalgiris“. Bendras visų tikslas – turint finansinį pagrindą ir idėjinį palaikymą, Kaune ruošti aukščiausio lygio krepšininkes, pradedant jaunimo kategorija ir baigiant profesionaliomis žaidėjomis.

Nacionalinis moterų krepšinio centras orientuosis į dvi kryptis. Pirma – jaunų, talentingų sportininkių atanka ir ugdymas, suteikiant joms galimybę treniruotis pagal optimalią, fizinį pasirengimą ir sveikatos būklę atitinkančią programą. Šią funkciją vykdys Kauno krepšinio mokykla „Žalgiris“. „Ateityje kartu sukursime tvirtą krepšinio piramidę“, – projekto svarba neabejojo mokyklos direktorius Martynas Račkauskas, - „Mes – krepšinio mokykla, prisidėsime prie krepšinio jaunomis bei ambicingomis žaidėjomis, kurios kartu su geriausiomis krepšininkėmis stengsis dėl Kauno miesto rezultatų“.

Antroji kryptis – profesionalių ekipos „AISTĖS LSMU“ krepšininkių rengimas, samdant aukščiausio lygio patyrusius ir kvalifikuotus krepšinio trenerius, vykdant nuolatinę žaidėjų sportinio pasirengimo kontrolę ir remiant jų dalyvavimą tobulinimosi programose. Šios komandos direktoriaus Petro Aleksonio nuomone, šiuo metu profesionaliam moterų krepšiniui labai reikia palaikymo ir ilgalaikių partnerių. „Šalia ilgalaikės Kauno miesto savivaldybės paramos ir pasitikėjimo, turime ir privatų – generalinį rėmėją”, – AB „ORLEN Lietuva“ sprendimu remti moterų krepšinį džiaugėsi „Aistės LSMU“ vadovas, – „Kaip sporto organizacija galime kasmet žengti žingsnį į priekį”.

Kauno vicemeras Simonas Kairys, pasirašydamas ant krepšinio kamuolio, akcentavo, kad savivaldybė palaiko visas miesto profesionalias komandas, kurios formuoja ilgalaikius ir tvarius tikslus, į sporto procesą žiūrėdamos plačiau. „Kaunas neabejotinai yra krepšinio miestas. Mums, Kaunui, matyti tokias iniciatyvas yra labai džiugu“, – palaikymą moterų krepšinio profesionalų inicijuotam projektui išreiškė vicemeras. „Jeigu turime stiprias vyrų krepšinio komandas, kodėl negalime turėti tokių komandų ir moterų lygoje? Tikiu, kad ilgalaikėje perspektyvoje moterų krepšinis taps labiau matomu ir žinomu. Siekdami šio tikslo ir susivienijome“, – norą realiais darbais prisidėti prie Lietuvos moterų krepšinio plėtros patvirtino Akcinės bendrovės „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki.

DSC_1316.jpg