„Mažeikių nafta“ vairuotojams siūlo aukštos kokybės arktinį dyzeliną

14-11-2003  Naujienos

MAŽEIKIAI. Lietuvoje įsigaliojus naujiems naftos produktų ir skystojo kuro privalomiems kokybės reikalavimams, žiemos periodu nuo lapkričio 16 d. iki kovo 15 d.  „Mažeikių nafta“ vairuotojams siūlo aukštos kokybės arktinį 2-osios klasės dyzeliną. Šį aukštos kokybės dyzeliną „Mažeikių nafta“ taip pat siūlo ir Latvijos bei Estijos vairuotojams. Bandomąją arktinio 2-osios klasės dyzelino partiją „Mažeikių nafta“ pagamino 2003 m. vasario mėnesį.

Arktinės 2-osios klasės dyzelinas atsparus žemai, net iki minus 32 laipsnių, temperatūrai. Arktiniame dyzeline nėra tos frakcijos dalies, kurioje koncentruojasi didžioji dalis lengvai besikristalizuojančių didelės molekulinės masės parafininių angliavandenilių, todėl net ir esant labai žemai temperatūrai arktinis dyzelinas neužkemša kuro filtrų.

„Esame tikri, kad šis arktinis 2-osios klasės dyzelinas patenkins reikliausių vairuotojų poreikius”, ― teigia „Mažeikių naftos“ generalinis direktorius P.Nelson English.

„Mažeikių naftos” kokybės tyrimų centre nustatyta, kad arktinės 2-osios klasės dyzelinas atitinka naujosios kartos dyzelinių variklių degalams keliamus reikalavimus.

„Mažeikių naftos“ gaminamais produktais prekiauja liepos mėnesį pradėjusi veiklą dukterinė įmonė UAB „Mažeikių naftos“ prekybos namai.

Data: 2003-11-14
AB „Mažeikių nafta“