Daniel Obajtek: „Esame pasiruošę bet kokiam scenarijui ir jį įgyvendiname labai dinamiškai bei nuosekliai“

01-04-2022  

55 IMG_5129.JPG
„Esame pasiruošę bet kokiam scenarijui ir jį įgyvendiname labai dinamiškai bei nuosekliai –  jau kelerius metus vykdome labai intensyvų diversifikacijos procesą," –  kovo 30 dieną Lenkijoje vykusios spaudos konferencijos metu teigė PKN ORLEN prezidentas Daniel Obajtek. 
2020 m. pradžioje daugiau kaip 50 proc. žaliavos, tiekiamos perdirbimui koncerno PKN ORLEN valdomose gamyklose, buvo išgauta Rytuose. Kita žaliavinės naftos dalis į naftos perdirbimo produktų gamyklas atkeliaudavo iš Saudo Arabijos, Šiaurės jūros, Norvegijos, Angolos ar Nigerijos. „Labai atkakliai dirbome, technologiškai derinome ir testavome mūsų naftos perdirbimo produktų gamyklas. Siekėme parinkti tokias naftos rūšis, kurios labiausiai tiktų perdribimui ORLEN grupės valdomose gamyklose. Ir mums pavyko tai padaryti," –  teigė D.Obajtek. –  „Naftos perdirbimo produktų gamyklai Lietuvoje, Mažeikiuose, kuri taip pat buvo aprūpinama Rytuose išgauta nafta, šiandien žaliava iš Rytų nebetiekiama. 100 proc. žaliavinės naftos šiai bendrovei tiekiama iš kitų  šalių. Noriu pabrėžti, kad ši įmonė išlaiko Lietuvos, Latvijos, Estijos, iš dalies Lenkijos, taip pat Ukrainos rinkos energetinį saugumą."
ORLEN grupei pasiruošti nepriklausomybei nuo Rusijoje išgautos žaliavinės naftos padėjo diversifikacijos procesas. Jau ketverius metus PKN ORLEN intensyviai stato multienergetinį koncerną, kuris bus pajėgus įgyvendinti investicijas, susijusias su energetine transformacija. „Turime labai ambicingų tikslų ir juos įgyvendiname. Daug kalbama apie ORLEN ir LOTOS sujungimą. Tai yra verslo užduotis ir pagrindinis Lenkijos interesas. Vyksta naftos perdirbimo gamyklos LOTOS atskyrimas, pagal šias sąlygas perparduodama 30 proc. turto – radome partnerį „Saudi Aramco“. Bet tai nėra vien turtas – tai ir sutartis dėl 20 mln. tonų naftos regionui, visai ORLEN sistemai," – spaudos konferencijoje teigė Daniel Obajtek. – „Mes ne tik stabilizuojame Lenkijos valstybės energetinį saugumą, bet ir stabilizuojame – kaip jau pabrėžiau anksčiau – Lietuvos, Latvijos, Estijos energetinį saugumą.".
Visą spaudos konferencijos įrašą originalo (lenkų) kalba galite peržiūrėti šioje nuorodoje https://lnkd.in/eChCXFGN 
ORLEN Lietuva inf. 

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai