Akcinė bendrovė „Mažeikių nafta“ tapo Akcine bendrove „ORLEN Lietuva“

02-09-2009  Naujienos wp

 2009 m. rugsėjo 1 d. Juridinių asmenų registre buvo įregistruotas naujas Akcinės bendrovės „Mažeikių nafta“ pavadinimas – Akcinė bendrovė „ORLEN Lietuva“.

Sprendimą dėl bendrovės pavadinimo pakeitimo 2009 m. liepos 7 d. priėmė vienintelis Akcinės bendrovės „Mažeikių nafta“ akcininkas „Polski Koncern Naftowy ORLEN S.A.“

Pavadinimo keitimas yra koncerno PKN ORLEN S.A. nuoseklus ir logiškas žingsnis ir atitinka PKN ORLEN S.A. grupės politiką, numatančią visų grupės įmonių, kuriose koncernas yra pagrindinis savininkas, vardų pakeitimą. 2006 m. gruodžio mėnesį PKN Orlen S.A. įsigijusi beveik 90 proc. AB „Mažeikių nafta“ akcijų, 2009 metų balandžio mėnesio tapo vienintele AB „Mažeikių nafta“ akcininke.

Naujas pavadinimas leis lengviau atpažinti Bendrovės priklausomybę Orlen grupei ir užtikrins sklandesnį, aiškesnį ir paprastesnį komunikavimą bei bendradarbiavimą su produkcijos vartotojais tiek didmeninėje, tiek mažmeninėje rinkoje.

„Pavadinimo keitimas nėra vien tik iškabų keitimas. Naujasis vardas įprasmina visus pastarųjų metų pokyčius Bendrovėje – atlikti struktūriniai, technologiniai pertvarkymai, veikiantys nauji įrenginiai bei gaminamos produkcijos kokybė akivaizdžiai liudija, kad bendrovė yra pasiekusi vidinę brandą“, – sako AB „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Krystian Pater.

Kartu su pavadinimu keičiasi ir logotipas. Nuo šiol naująjį vienintelės Baltijos šalyse naftos perdirbimo bendrovės logotipą sudaro stilizuota erelio galva su raudonu užrašu ORLEN bei sidabrinės spalvos žodis Lietuva.

Prekės ženklas „ORLEN Lietuva“ yra žinomas Lietuvoje jau kelerius metus. Bendrovė per savo dukterinę įmonę AB „Ventus-Nafta“ valdo šiuo ženklu pažymėtą degalinių tinklą.

Norime atkreipti dėmesį, jog keičiamas tik bendrovės pavadinimas (nereorganizuojant ir nepertvarkant bendrovės). Juridinio asmens kodas, PVM mokėtojo kodas, buveinės adresas ir kiti rekvizitai lieka nepasikeitę, o bendrovė toliau tęsia savo veiklą, atitinkamai tęstinės yra ir visos bendrovės teisės bei pareigos.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai