AB „ORLEN Lietuva” 2021 m. veiklos rezultatai

31-03-2022  

ORLEN Lietuva_1.jpg
2021 m. „ORLEN Lietuva“ grupės:
 
- pajamos siekė 5,06 mlrd. JAV dol.;
- grynasis pelnas sudarė 87 mln. JAV dol.;
- fiksuota 79,6 mln. JAV dol. EBITDA pagal LIFO metodiką;
- lyginant su 2020 m. 7 proc. išaugo pardavimai sausuma ir jūros keliu;
- naftos perdirbimo produktų gamykla perdirbo 8,5 mln. tonų žaliavos.
 
2021-aisiais AB „ORLEN Lietuva“ pajamos išaugo ir siekė beveik 5,1 mlrd. JAV dol., kai 2020-aisiais šis finansinis rodiklis buvo 2,8 mlrd. JAV dol. Fiksuotas ir teigiamas EBITDA pagal LIFO metodiką: 2021 m. pelnas prieš nusidėvėjimą ir palūkanas sudarė beveik 80 mln. JAV dolerių, kai 2020-aisiais bendrovės EBITDA pagal LIFO metodiką nuostolis buvo priartėjęs prie 147 mln. JAV dolerių ribos.
 
AB „ORLEN Lietuva“ džiaugiasi ir 2021 metais uždirbtu grynuoju 87 mln. JAV dolerių pelnu. Pagerėjusios makroekonominės sąlygos turėjo teigiamos įtakos ir kitiems bendrovės veiklos rezultatams, o Mažeikių rajone įsikūrusi naftos perdirbimo produktų gamykla IV-ąjį praėjusių metų ketvirtį padidino perdirbimo pajėgumus beveik iki maksimumo.
 
Išnaudodama 76,6 proc. faktinio savo pajėgumo per 2021 metus vienintelė Baltijos šalyse naftos perdirbimo produktų gamykla perdirbo 8,5 mln. tonų žaliavos. Lyginant su 2020 metais gamybos apimtys padidėjo kiek daugiau nei 3,6 proc. Dėl perdirbamos skirtingų rūšių žaliavinės naftos, lyginant 2020 ir 2021 metus pasiekta 1 procentu geresnė šviesiųjų naftos produktų išeiga.
 
 „Naftos perdirbimo pramonė, o kartu ir AB „ORLEN Lietuva“, 2022-aisiais susiduria su visa eile iššūkių. Jei norime išlikti, privalome transformuotis,“ – teigia AB „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki. – „,Tam buvome pasiruošę. Per pastaruosius ketverius metus daug dėmesio skyrėme įvairių žaliavinės naftos rūšių testavimui. Vienintelė Baltijos šalyse naftos perdirbimo produktų gamykla yra visiškai technologiškai pasiruošusi perdirbti ne rusišką naftą. Taigi, nenutrūkstantis gamybos procesas yra užtikrintas esant bet kuriam geopolitiniam scenarijui“.
 
Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dol. Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklos įsigijimui ir tolesnėms investicijoms. „ORLEN Lietuva“ neseniai tapo PKN ORLEN integruotos naftos chemijos grandinės dalimi. 
 
PKN ORLEN yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis bei didžiausia įmonė Centrinėje ir Rytų Europoje, įtraukta į prestižinį Fortune Global 500 sąrašą.

ORLEN Lietuva inf.


 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai