„ORLEN Lietuva“ rodo profesionalumą ir gebėjimą pasinaudoti rinkos galimybėmis

22-10-2015  Naujienos

​2015 m. III ketvirtį „ORLEN Lietuva“ fiksavo:

• 29 mln. JAV dolerių EBITDA pagal LIFO;
• 8 procentiniais punktais (lyginant su praėjusiais metais) padidėjusį gamybos pajėgumų panaudojimą;
• 2 procentais (lyginant su praėjusiais metais) išaugusius pardavimus.

„ORLEN Lietuva“ puikiai prisitaikė prie palankių makroekonominių sąlygų. Bendrovės grynasis pelnas po pirmųjų trijų šių metų ketvirčių siekia 195 mln. JAV dolerių. Vis dėlto trečiojo ketvirčio finansiniai rezultatai yra žymiai prastesni nei prieš tris mėnesius. To priežastis – tiek dėl remonto darbų bei dalinio kai kurių naftos perdirbimo įrenginių stabdymo remontui sumažėję pardavimo kiekiai, tiek ir pakitusios atsargų apimtys, įskaitant jų perkainojimą iki grynosios realizavimo vertės dėl mažėjančių naftos kainų.
 
„ORLEN Lietuva“ tęsia savo veiklą rodydama itin sėkmingus rezultatus. Vis dėlto mes privalome skirti ypatingą dėmesį makroekonominiams pokyčiams bei situacijai rinkoje. Vis dar turime atidžiai stebėti tendencijas, ypač tuomet, kai matome, kad perdirbimo maržos yra žemesnės nei jos buvo antrajame ketvirtyje“, – sakė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneusz Fąfara.
 
„ORLEN Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius. Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją. PKN ORLEN dar niekada nėra skyręs „ORLEN Lietuva“ pelno dalies dividendams išmokėti, o visus bendrovės finansinius resursus reinvestuoja į jos plėtrą.
 
Bendrovės veiklai vis dar poveikį daro dideli logistikos kaštai. Todėl PKN ORLEN, kaip vienintelis akcininkas, ėmėsi visų įmanomų priemonių reorganizuoti bendrovę ir įgyvendinti strategiją, kuri leistų bendrovei „ORLEN Lietuva“ prisitaikyti prie rinkos sąlygų: didinti gamybą, o kartu ir ekonominius rezultatus, jei tik tam palankios rinkos sąlygos. Kita vertus, įdiegti sprendimai leistų gamybą mažinti, jei rinka būtų nepalanki.
 
PKN ORLEN yra pažangus degalų ir energijos rinkos dalyvis, didžiausia įmonė Vidurio ir Rytų Europoje, taip pat vienintelė Lenkijos įmonė, įtraukta į prestižinį „Fortune 500“ sąrašą. Be to, ORLEN yra vienintelė įmonė regione, kurią JAV institutas „Ethisphere“ paskelbė etiškiausia 2015 metų įmone.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai