Už metų gaminį – sidabro medalis

18-12-2007  Naujienos

Prezidentūroje Lietuvos pramonininkų konfederacijos organizuotame konkurse „ Lietuvos metų gaminys – 2007“  AB „Mažeikių nafta“ už šiemet pradėtą gaminti benziną su etanoliu apdovanota sidabro medaliu. Apdovanojimus bendrovė gauna jau antrus metus iš eilės. Pernai vykusiame konkurse vienintelė Baltijos šalyse naftos perdirbimo bendrovė apdovanota dviem medaliais: auksu už dyzeliną su RRME (riebalų rūgščių metilo esteriu, pagamintu iš biologinės kilmės komponento — rapsų aliejaus) priedu; sidabru — už benziną su ETBE (etiltretbutilo eteriu, pagaminto iš biologinės kilmės komponento — etanolio) priedu.

Šiemet aukštai įvertintas bendrovės gaminys – tai aplinką tausojantis 95 mar­kės ben­zi­nas su biologinės kilmės komponentais. Gaminį sukūrė „Mažeikių naftos“ specialistai. Degalai, kurių gamybai naudojami biologinės kilmės priedai iš atsinaujinančių šaltinių mažina aplinkos taršą.

„Bendrovė itin daug dėmesio skiria aplinkosaugai ir siekia, kad čia gaminami produktai būtų kaip galima „draugiškesni“ gamtai, todėl malonu, kad mūsų pastangos įvertintos", – sako AB „Mažeikių nafta“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Albertas Gimbutas.

Naujasis AB „Mažeikių nafta“ gaminys skirtas tik Lietuvos rinkai. Per mė­ne­sį šio pro­duk­to Lie­tu­vo­je par­duo­da­ma vi­du­ti­niš­kai apie 12 tūkst. to­nų. Tai su­da­ro apie 15 pro­cen­tų vi­so­se rin­ko­se par­duo­da­mo vi­so 95 mar­kės ben­zi­no.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai