Platininis „ORLEN Lietuvos“ įsipareigojimas Europos gamtos mokslų olimpiadai

23-04-2012  Naujienos

Didžiausia Lietuvos chemijos pramonės bendrovė „ORLEN Lietuva“ tapo šią savaitę Vilniuje prasidedančios 10-osios Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiados generaline rėmėja. 132 gabiausi Senojo žemyno moksleiviai Lietuvoje varžysis dėl geriausios Europos komandos titulo. 

Jubiliejinė Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiada (EUSO 2012) yra didžiausias kada nors Lietuvoje vykęs tarptautinis mokslo konkursas. Iš 22 šalių atvykę 15-16 metų moksleiviai komandose spręs kūrybines ir žymiausių Lietuvos mokslininkų sukurtas praktines užduotis. Joms įveikti reikės neeilinių chemijos, biologijos ir fizikos žinių.

„Ši tarptautinė olimpiada suteikia galimybę ne tik patikrinti Europos jaunimo gamtos mokslų žinias, bet parodyti Lietuvą, kuri skatina jaunus žmones domėtis mokslu ir jo teikiamomis galimybėmis kurti tvaresnę ateitį. Labai džiaugiamės, kad prie šių tikslų prisidėjo ir platininiu olimpiados rėmėju tapusi „ORLEN Lietuva“, – sakė  EUSO 2012 direktorius Paulius L. Tamošiūnas.

Savaitę truksiančioje programoje numatyta siekti ir Guinesso rekordo. Balandžio 25 dieną Kaune Europos moksleiviai bendromis jėgomis sieks išgauti aukščiausią bulvių baterijos įtampą.

Lietuvos moksleivių gamtos mokslų olimpiadas ir jų dalyvavimą tarptautiniuose konkursuose  bendrovė „ORLEN Lietuva“ remia jau trečius metus iš eilės. Kiekvienais metais jaunieji Lietuvos mokslo talentai namo grįžo su priziniais sidabro medaliais.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai