Paskutinį vasaros savaitgalį Mažeikiuose - „Vasaros palydos su „PKN Orlen“

16-08-2007  Naujienos

Akcinę bendrovę „Mažeikių nafta“ valdantis Lenkijos naftos koncernas „PKN Orlen“ šiemet tapo generaliniu „Vasaros palydų su „PKN Orlen“ šventės rėmėju. Jau 14 kartą Mažeikių rajono kultūros centro organizuojamos atsisveikinimo su vasara šventės lankytojai šiemet galės susipažinti su lenkų kultūra. Renginio programoje numatytas lenkų folkloro ansamblio pasirodymas ir lenkiškos virtuvės patiekalų degustacija. Vakare žiūrovų lauks įsimintinas populiarios Europoje pop muzikos atlikėjos In-Grid koncertas. „Vasaros palydų su „PKN Orlen“ šventė vyks rugpjūčio 25 dieną.

„Mūsų koncernui yra svarbi ta aplinka, kurioje bendrovė veikia. Todėl norime Mažeikių gyventojams ir mūsų gamyklos Lietuvoje darbuotojams padovanoti gražią šventę su daug pramogų. Tikimės, kad aktyvus „PKN Orlen“ dalyvavimas Mažeikių ir viso regiono visuomeniniame gyvenime taps dar tvirtesnių santykių tarp miesto ir „PKN Orlen“ pagrindu. Juo labiau, kad Plockas ir Mažeikiai yra ilgalaikiai partneriai“, - sako „PKN Orlen“ atstovas spaudai Dawid Piekarz.

„Malonu, kad sulaukėme iniciatyvos iš „PKN Orlen“. Mums svarbi parama siekiant sukurti šventę, kuria pasitiksime prasidedantį rudenį – naujus mokslo metus moksleiviams ir studentams, visiems - sugrįžimą prie darbų po vasaros atostogų. Ruošiame gražią šventę, kuri suteiks visiems geros nuotaikos ir energijos prasidedančiam rudeniui“, - sako Mažeikių rajono kultūros centro direktorė Krista Kinčienė.

Šventės lankytojų laukia įvairios viktorinos, prizai ir pramogos. Specialiai iš Lenkijos į Mažeikius atvyks studentų folkloro ansamblis „Silesianie“, koncertuojantis visame pasaulyje. Šis dainų ir šokių kolektyvas pristatys lenkų šokius, dainas ir drabužius. Tuo metu, kai bus demonstruojama „Silesianie“ programa, norintieji galės paragauti ir tradicinės lenkų virtuvės patiekalų, tokių kaip bigosas, Silezijos suktinukai ar pomidorų sriuba.

Dienos metu vyks net keli koncertai – šventę pradės vaikų ir jaunimo popgrupių festivalis „Sveikas, rugsėji!“, vėliau koncertuos Andrius Rimiškis, grupė Yva ir Deivydas, Renatos Ražanauskienės ir Deivio duetas. Vakare mažeikiškiams ir Mažeikių svečiams koncertuos hitu „Tu Es Foutu“ Europoje išgarsėjusi dainininkė In-Grid, šventę paįvairins fejerverkų šou. Renginį vainikuos paskutinė šios vasaros diskoteka.

„Vasaros palydų su „PKN Orlen“ metu taip pat vyks tarptautinė fotografijos paroda, kurioje tarp kitų bus eksponuojami ir lenkų artistų darbai.

Didžiausias naftos koncernas Vidurio ir Rytų Europoje „PKN Orlen“ aktyviai remia kultūros projektus tose šalyse, kuriose jis veikia. Įsigijęs „Mažeikių naftą“, Lenkijos naftos koncernas ketina šias tradicijas tęsti ir Lietuvoje, aktyviai dalyvaudamas visuomeniniame gyvenime.

„Vasaros palydų su „PKN Orlen“ renginiai vyks rugpjūčio 25 dieną, nuo 14 valandos, miesto parke. Įėjimas į visus renginius nemokamas.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai