Pasirašyta nauja kolektyvinė „ORLEN Lietuva“ sutartis

14-06-2012  Naujienos

Birželio 12 dieną bendrovės „ORLEN Lietuva“ darbuotojai konferencijoje pritarė naujai kolektyvinei sutarčiai, kurią pasirašė bendrovės generalinis direktorius Ireneuszas Fąfara ir Naftininkų profesinės sąjungos tarybos pirmininkė Virginija Vilimienė. Dvejus metus galiosianti sutartis yra dvišalio darbdavio ir darbuotojų atstovų komisijos dialogo rezultatas.

Iki 2014-ųjų metų galiosiančia naująja kolektyvine sutartimi derybų šalys įtvirtino pagrindinius savo tikslus, atsižvelgiant į darbuotojų lūkesčius, bendrovės akcininkų galimybes, ir išsaugojo ilgalaikius darbdavio įsipareigojimus.

„ORLEN Lietuva“ darbuotojai yra didžiausia bendrovės vertybė, todėl visada siekėme sukurti palankiausias darbo sąlygas rinkoje. Tačiau įmonės ateitis priklauso ne tik nuo veiklos rezultatų, bet ir nuo teisingo įsipareigojimų ir galimybių balanso. Tai atspindi ir naujoji darbuotojų kolektyvinė sutartis“, – sakė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneuszas Fąfara.

„Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija „ORLEN Lietuvos“ kolektyvinę sutartį vertina kaip pačią geriausią Lietuvoje ir teikia ją kaip europietiško socialinio dialogo pavyzdį. Pasirašyta naujoji kolektyvinė sutartis žymi atliktą didelį darbą ir darbdavio atsakomybę visiems darbuotojams“, – sakė Naftininkų profesinės sąjungos pirmininkė Virginija Vilimienė.

Naujojoje kolektyvinėje sutartyje išlaikomos visos socialinės garantijos ir lengvatų paketas, numatantis priemokas už bendrovės veiklos rezultatus, išmokas darbo bendrovėje jubiliejaus proga, darbuotojų sveikatos priežiūros ir stiprinimo programas, vaikų vasaros poilsio rėmimą, kalėdines dovanas darbuotojams ir jų vaikams.

Per didžiausią bendrovės istorijoje kapitalinį remontą gegužės – birželio mėnesiais buvo įgyvendinti 54 didelės apimties projektai. Įdiegti technologiniai patobulinimai ir nauji įrenginiai leis kasmet padidinti bendrovės EBITDA (pelną iki palūkanų, mokesčių ir nusidėvėjimo ir amortizacijos atskaitymų) iki 20 mln. USD.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai