PKN ORLEN pradeda masinės paieškos projektą, skirtą skatinti pažangių technologijų kūrimą

01-10-2015  Naujienos

​PKN ORLEN paskelbė pirmąjį atvirąjį konkursą Lenkijoje, skirtą rasti pažangių sprendimų, leisiančių pagerinti energijos naudojimo gamybiniuose procesuose efektyvumą. Pakeitusi savo požiūrį į tyrimus ir plėtrą, Bendrovė pasirinko masinės paieškos internete modelį. Visi norintys dalyvauti konkurse, tarp jų ir mokslinių tyrimų institutai, įmonės, nepriklausomi tyrėjai, konsultantai ir studentai, kviečiami teikti savo siūlomus sprendimus.

Konkurso tikslas – surasti išradingiausios technologijos koncepciją, kuri leistų efektyviai panaudoti žemos temperatūros šilumą iš distiliavimo kolonų. Šiam projektui įgyvendinti Bendrovė pasitelkė pasaulyje žinomą masinės paieškos internete lyderę „NineSigma“. Ši įmonė jau organizavo panašius projektus kompanijoms BASF, GE ir SIEMENS, kurios pirmauja naujų inovatyvių gamybos technologijų srityje. Konkurso dalyviai gali pateikti savo paraiškas tam skirtoje „NineSights“ interneto platformoje, kurią galima rasti šio PKN ORLEN iššūkio puslapyje.

„Tausojantis gamtinių resursų vartojimas yra mūsų pareiga, todėl mes nuolatos ieškome naujų būdų pagerinti gamybos procesams skirtos energijos suvartojimo efektyvumą. Kartu pasitelkiame ir kitokios, bet ne mažiau svarbios energijos šaltinį – žmogaus kūrybiškumą.  Štai todėl ir nusprendėme pasinaudoti masine paieška internete. Šio konkurso metu kviečiame visus drąsius ir inovatyvius mąstytojus padėti mums rasti efektyviausius ir aplinkai draugiškus sprendimus“, – teigė PKN ORLEN valdybos pirmininkas Jacek Krawiec.

Trims laimėtojams PKN ORLEN įteiks 10000 eurų vertės prizus. Geriausius projektus pateikę asmenys gali būti kviečiami derėtis su bendrove PKN ORLEN dėl bandomojo sprendimo įgyvendinimo ir, sėkmės atveju, dėl galimybės įdiegti technologiją septyniuose gamybos įrenginiuose. Konkursas vyks iki 2015 m. gruodžio 9 d. Pateiktus pasiūlymus vertins ir pačius perspektyviausius pasiūlymus atrinks PKN ORLEN inžinierių ir ekspertų komanda. Finalininkai ir laimėtojai bus paskelbti 2016 metų kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje. Pasiūlymai gali būti teikiami tik interneto portale NineSights.com. Detalesnė informacija apie konkursą pateikta puslapyje heatupinnovation.com.

ORLEN konkurso pagrindinis tikslas yra surasti naujų antrinio šilumos panaudojimo technologijų. Siūlomi sprendimai gali būti susiję su aukšto efektyvumo šilumos siurblių panaudojimu, žemo slėgio garo gamyba, šilumine akustika bei termogalvaninėmis ir fotoelektrinėmis technologijomis. Bendrovę domina visi „NineSights“ platformoje pateikti pažangūs metodai, medžiagos ir hibridinių formų projektai, tačiau jų naudojimas turi būti visiškai saugus ir be jokių toksinių teršalų.

„Džiaugiamės galėdami dirbti su PKN ORLEN ir prisidėti ieškant esamus ir būsimus poreikius atitinkančių geriausių technologinių sprendimų. Tuo būdu globaliai bendradarbiaudami tikimės tikro proveržio, kuris leis mums pasiekti efektyvaus ir tvaraus gamtinių resursų naudojimo“, – teigė Rick Wielens, „NineSigma“ finansų direktorius Europos šalims.

Kartu konkursą organizuojanti įmonė „NineSigma“ sukūrė tam skirtą interaktyviąją platformą, kurioje organizacijos gali ieškoti išorinių inovatyvių talentų. Jos tikslas yra paremti pažangių sprendimų vystymą ir įgyvendinimą privačiame, viešame ir socialiniame sektoriuje. 2015 metais „NineSigma“ buvo įtraukta į sparčiausiai augančių JAV privačių įmonių sąrašą „Inc. 5000“. Daugiau informacijos apie „NineSigma“ pateikta www.ninesigma.com arba www.ninesights.com.

Filmuką apie projektą rasite čia: https://youtu.be/bFSjxvdpPGs

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai