„ORLEN Lietuvos“ EBIT pelnas III ketvirtį išaugo 150 mln. JAV dolerių

25-10-2012  Naujienos

2012 metų III ketvirčio finansiniai rezultatai, palyginti su 2011 metų tuo pačiu laikotarpiu:

• 5% per metus išaugusios pajamos;

• 150 mln. JAV dolerių per metus pagerėjęs EBIT;

• 313 mln. JAV dolerių per metus padidintas pinigų srautas iš pagrindinės veiklos;

• 0,4 procentiniais punktais, lyginant su 2011 metais, padidėjusi šviesiųjų naftos produktų išeiga;

Naftos perdirbimo bendrovė „ORLEN Lietuva“ trečiąjį šių metų ketvirtį reikšmingai pagerino savo finansinius rezultatus. Bendrovės EBIT pelnas per metus padidėjo 150 mln. JAV dolerių (USD) iki 126 mln. USD. EBIT pelnas, apskaičiuotas pagal LIFO atsargų įvertinimo metodą, trečiąjį ketvirtį siekė 85 mln. USD ir buvo 91 mln. USD didesnis nei tuo pačiu laikotarpiu 2011 metais.

"ORLEN Lietuva po antrąjį šių metų ketvirtį įvykdyto kapitalinio remonto sėkmingai atnaujino savo veiklą ir šiuo metu gamykla dirba 100% pajėgumu. Geresnius finansinius rezultatus trečiąjį ketvirtį sustiprino ir aukštos naftos perdirbimo maržos, kurias atspindi ir 85 milijonų USD EBIT pelnas. Bendrovė lieka ir toliau lieka įsipareigojusi siekti didesnio ekonominio efektyvumo“, - sakė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneuszas Fąfara.

Trečiąjį šių metų ketvirtį „ORLEN Lietuva“ tvirtai pagerino rezultatus visose savo veiklos srityse. 4 procentiniais punktais per metus padidėjusį naftos perdirbimo produktų gamyklos pajėgumų išnaudojimą lydėjo teigiamos tendencijos vidaus rinkose ir 2% jose išaugę pardavimai.

Bendras pardavimų kiekis, įskaitant jūrinę prekybą, per metus padidėjo 4%.

Per 2012 m. III ketvirtį „ORLEN Lietuva“ ir toliau ištikimai laikėsi pagrindinių savo strateginių tikslų, susijusių su energijos išteklių suvartojimo mažinimu. Lyginant su 2011 metais, vidinės kuro sąnaudos ir nuostoliai sumažėjo 0,3 procentiniais punktais. Tai yra rekordiškai žemas sąnaudų rodiklis, kuris žymi naują atskaitos tašką tolesniam gerinimui. Efektyvesnis antrinis naftos perdirbimo procesas ir geresnis žaliavos mišinio naudojimas šviesiųjų naftos produktų išeigą pagerinta per metus leido pagerinti 0,4 procentiniais punktais.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai