„ORLEN Lietuva“ tapo didžiuoju Lietuvos nacionalinės filharmonijos rėmėju

15-09-2011  Naujienos

Naftos perdirbimo bendrovė „ORLEN Lietuva“ tapo 71-ojo Lietuvos nacionalinės filharmonijos koncertų sezono didžiuoju rėmėju. Per pirmąjį sezono pusmetį vien Vilniuje Filharmonija ketina surengti 55 įvairaus žanro koncertus.

"Didžiausia Lietuvos koncertinė įstaiga šį sezoną po daugelio metų pertraukos pradeda turėdama didįjį rėmėją – bendrovę "ORLEN Lietuva". Tai yra labai svarbus indėlis puoselėjant muzikinę Lietuvos kultūrą ir aukštą muzikos atlikėjų meno kokybę", – sakė Lietuvos nacionalinės filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prūsevičienė.

"Nacionalinė filharmonija yra ne tik aukščiausio europinio lygio muzikinės kultūros institucija, bet ypač reikšmingas Vilniaus ir visos Lietuvos politinės ir kultūrinės istorijos paminklas. Mes labai džiaugiamės galėdami šį sezoną prisidėti prie Filharmonijos edukacinės veiklos pristatant Lietuvos ir užsienio klasikinę bei šiuolaikinę muziką“, – sakė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneuszas Fąfara

Intensyvią koncertinę veiklą šį sezoną Filharmonija planuoja ne tik Vilniuje ar Trakuose. Šviečiamojo pobūdžio koncertai toliau bus rengiami ir Lietuvos regionuose supažindinant su įvairiais muzikos žanrais, epochomis ir stiliais.

Oficialus 71-ąjį koncertų sezonas prasidės spalio 1 d. tradiciniu simfoninės muzikos vakaru, kuris simboliškai sutampa ne tik su Tarptautine muzikos diena, bet ir su Lietuvos kompozitorių sąjungos 70 metų jubiliejumi.

Daugiau informacijos apie LNF 71-ojo sezono aktualijas ir koncertus rasite svetainėje www.filharmonija.lt.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai