„ORLEN Lietuva“ išlieka svarbi Lietuvos kultūros partnerė

10-10-2012  Naujienos

Naftos perdirbimo bendrovė „ORLEN Lietuva“ savo paramos programoje rudenį išliko dėmesinga dideliems kultūros ir meno projektams. Mažeikių bendrovės, kaip didžiojo koncertų sezono rėmėjo, vardas skambėjo Nacionalinėje filharmonijoje, tarptautiniame Mažeikių meno festivalyje, „Banchetto musicale“ programoje Valdovų rūmuose ir tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“.   

Antrus metus iš eilės „ORLEN Lietuva“ yra didžioji Lietuvos nacionalinės filharmonijos
koncertinio sezono rėmėja. Nuo rugsėjo iki gruodžio Filharmonija vien Vilniuje klausytojams pasiūlys arti 60 koncertų, pagal žanrų, stilių ir atlikėjų patirties įvairovę atspindėsiančių šio sezono moto „Atrask save muzikos pasaulyje!“.

„Vertindami iniciatyvas, kurių dėka kuriamos ne tik materialinės, bet dvasinės ir estetinės vertybės, liekame ištikimi Lietuvos kultūros ir Mažeikių bendruomenės partneriai,“ – sako generalinis bendrovės „ORLEN Lietuva“ direktorius Ireneusz Fąfara.

Naujajame, 72-ąjame, Nacionalinės filharmonijos sezone netruks ne tik premjerų, bet ir proginių koncertų, susitikimų su jau žinomais ir dar neatrastais talentingais muzikantais. Siekdama praplėsti muzikos pasaulio atradimų lauką Filharmonija dar daugiau dėmesio šį sezoną skirs edukacinėms programoms ne tik Vilniuje, bet ir įvairiuose Lietuvos miestuose. 

„Kultūra yra viena svarbiausių mūsų valstybės atraminių sričių, todėl labai džiaugiamės, kad nenutrūkstamą Filharmonijos koncertų tėkmę šį sezoną toliau garantuoja „ORLEN Lietuva“ skiriama parama“, – sakė didžiausios Lietuvos koncertinės įstaigos generalinė direktorė Rūta Prūsevičienė.

Rudenį įsibėgėjusiame koncertiniame sezone „ORLEN Lietuva“ lieka ištikima ir 2012-aisiais Lietuvoje paskelbtų Muziejų metų temai. Valdovų rūmuose spalio 3 d. meno gurmanai turėjo išskirtinę progą išgirsti Kotrynos Jogailaitės ir Jono Vazos 450 metų vedybų sukakčiai skirtą festivalio „Banchetto musicale“ koncertą „Silva rerum 1562“. Metų pradžioje „ORLEN Lietuva“ parėmė Lietuvos dailės muziejaus Vilniaus paveikslų galerijoje veikusią tarptautinę paroda, skirta vienai garsiausių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų giminių – Sapiegoms.

Be dėmesio kultūrai neliko ir Mažeikių miestas, kuris daugiau kaip mėnesiui tapo Žemaitijos aukštojo meno sostine. „ORLEN Lietuva“ yra pagrindinė tradicinio, jau šeštojo, meno festivalio „Mažeikiai 2012“ rėmėja. Nuo rugsėjo iki spalio pabaigos vykstančiame renginyje, kurio meno vadovas yra maestro Saulius Sondeckis, dalyvauja kelių šalių –Lietuvos,  Lenkijos, Baltarusijos – atlikėjai

Su bendrovės „ORLEN Lietuva“ parama Vilniuje netrukus prasidės tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“.  Rugsėjo viduryje bendrovė kartu su Telšių savivaldybe parėmė tarptautinei mokslinei konferencijai „Paskutiniai LDK piliečiai: Stanislovo ir Gabrieliaus Narutavičių keliai“ sukurtą medalį.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai