„Mažeikių naftoje“ veikia suremontuotas visbrekingo įrenginys

27-03-2007  Naujienos

Kovo 27 d., Mažeikiai. AB „Mažeikių nafta“ paskelbė suremontavusi visbrekingo įrenginį, kurio dėka bendrovė galės išgauti daugiau šviesiųjų naftos produktų iš to paties žalios naftos kiekio. Darbai atlikti vykdant gamybos atstatymo (po pernai kilusio gaisro) plano antrąjį etapą.

2006 m. spalį kilusio gaisro metu nukentėjo ir dalis visbrekingo įrenginio įrengimų, kurie vėliau buvo suremontuoti arba pakeisti naujais. Buvo atlikti pakeitimai ir pačiame technologiniame procese.

Pasak bendrovės atstovo spaudai, pradėjusi eksploatuoti visbrekingo įrenginį, „Mažeikių nafta“ gali pagaminti daugiau šviesiųjų naftos produktų — daugiausia dyzelino ir benzino.

Įrenginio remontas truko 5 mėn., vykdant darbus dalyvavo „Mažeikių nafta“ ir apie 10 Lietuvos ir Lenkijos bendrovių.

Visbrekingo įrenginys yra naudojamas išgauti papildomam šviesiųjų naftos produktų kiekiui iš gudrono (vakuuminės distiliacijos proceso likučio) ir sumažinti sunkiųjų produktų kiekį. Šio terminio proceso metu tam tikra dalis gudrono skyla susidarant dyzelino ir benzino frakcijoms.

Po visbrekingo gauti produktai atskiriami juos nudistiliuojant, ir jie toliau perdirbami su kitomis žaliavomis siekiant pagerinti visbrekingo metu gautų komponentų kokybę. Proceso metu susidariusios dujos atskiriamos ir pašalinus sieros junginius naudojamos kaip technologinis kuras perdirbimo procesų žaliavoms pašildyti.

Papildoma informacija:
Mindaugas Voldemaras
AB „Mažeikių nafta“
Tel.: (443) 9 26 08
Faks.: (443) 9 25 79
mindaugas.voldemaras@nafta.lt

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai