„Mažeikių nafta“ ruošiasi kapitaliniam remontui

30-08-2007  Naujienos

Siekdama modernizuoti įrenginius ir ateityje užtikrinti sklandų ir saugų jų darbą, AB „Mažeikių nafta“ jau netrukus stabdys gamybą ir pradės kapitalinį remontą. Kapitalinio remonto darbus planuojama pradėti šių metų rugsėjo 22 d., numatoma darbų trukmė – apie 1,5 mėnesio. Planuojama investicijų ir remonto darbų vertė kapitalinio remonto metu gali siekti 80 mln. JAV dol.

Planuojama kapitalinio remonto darbų apimtis yra išskirtinai didelė, todėl jiems atlikti pasitelkiami tiek Lietuvos, tiek ir užsienio rangovinių organizacijų darbuotojai, kurių skaičius gali siekti daugiau nei 4000.

„Kapitalinio remonto metu bus atliekama technologinės įrangos vidaus patikra, keičiamos degimo krosnys ir jų degikliai, remontuojami esami ir klojami nauji vamzdynai, montuojami nauji technologiniai aparatai. Tačiau šis kapitalinis remontas ypatingas dar ir tuo, kad be planuojamų remonto darbų, tęsiamas ir modernizacijos projektų įgyvendinimas,“ – sako AB „Mažeikių nafta“ kapitalinio remonto direktorius Aleksandr Lobanonov.

Ruošdamasi kapitaliniam remontui, Bendrovė kaupia naftos produktų atsargas. AB „Mažeikių nafta“ dukterinės bendrovės, užsiimančios didmenine produkcijos prekyba, UAB „Mažeikių naftos“ prekybos namų rinkodaros direktorius Sigitas Zakalskis sako, kad  įmonės sustojimas kapitaliniam remontui yra planuotas, tad galime užtikrinti, kad Baltijos šalių rinkoms naftos produktų nepristigsime. 

Paskutinis kapitalinis remontas bendrovėje buvo atliktas 2003 m.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai