„Mažeikių nafta“ — metų eksportuotoja

12-06-2007  Naujienos

Vilniuje vykusios Lietuvos pramoninkų konfederacijos metinės konferencijos metu apdovanotos Lietuvos bendrovės, svariausiai prisidėjusios prie 2006 m. Lietuvos eksporto augimo. „Metų eksportuotojo 2006“ titulas atiteko „Mažeikių naftai“.

Lietuvos eksporto apimtys 2006 m., palyginus su 2005 m., išaugo 18,4proc. ir sudarė virš 38,81mlrd. Lt. Kaip ir kasmet, didžiausią indėlį į Lietuvos eksportą įnešė „Mažeikių nafta“ — mūsų produkcijos pardavimai sudarė apytikriai 23proc. Lietuvos eksporto.

Mūsų pardavimų pajamos už Lietuvos ribų per metus išaugo nuo 8,7 mlrd. iki 8,96 mlrd. Lt. Kaip jau įprasta, didžiausia benzino rinka mums — JAV, o dyzelino — Vakarų Europa (Prancūzija, Ispanija, Islandija).

Pastaraisiais metais mūsų aviacinį kurą pamėgo islandai — esame didžiausias šio kuro tiekėjas Keflaviko oro uostui, aptarnaujančiam ne tik Islandijos avialinijų reisus, bet ir lėktuvus, skraidančius tarp Šiaurės Amerikos ir Europos. Kitas stambus mūsų klientas — „BP Oil International“, tiekiantis Bendrovės pagamintą aviacinį kurą Švedijos karinėms oro pajėgoms.