Latvijos konkurencijos taryba nenustatė konkurencijos įstatymo pažeidimų

09-06-2006  Naujienos

MAŽEIKIAI — AB „Mažeikių nafta“ informuoja, kad 2006 m. gegužės 24 d. buvo gautas Latvijos Respublikos konkurencijos tarybos pranešimas, kuriame nurodoma, jog yra baigtas Latvijoje veikiančios bendrovės dukterinės įmonės veiklos tyrimas. Tyrimo metu jokių Latvijos Respublikos konkurencijos įstatymo pažeidimų nebuvo nustatyta.

Tyrimas truko septynis mėnesius. Jo metu buvo palaikomas atviras ir konstruktyvus AB „Mažeikių nafta“ ir Latvijos konkurencijos priežiūros institucijos dialogas bendrovės veiklos klausimais.

Būtina pažymėti, kad Latvijos Respublikos konkurencijos tarybos išvadose pripažįstama, jog egzistuoja kelios atskiros 95 markės benzino rinkos, t.y.:

  • Pardavimai DDU sąlygomis iš naftos perdirbimo įmonės, pristatant produktus geležinkelio transportu į kliento terminalą, neatlikus importo formalumų;
  • Pardavimai FOT sąlygomis autotransportu iš didmeninės prekybos terminalų, prieinami bet kuriam klientui;
  • Mažmeninė prekyba.

Kitame, su konkurencijos teisės nuostatų taikymu susijusiame ginče, Lietuvos vyriausias administracinis teismas sustabdė 2005 m. gruodžio 22 d. Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybos nutarimą dėl tariamo AB „Mažeikių nafta“ dominavimo tam tikrose rinkose ir piktnaudžiavimo šia dominuojančia padėtimi. Šis Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimas galioja iki tol, kol bus baigtas AB „Mažeikių nafta“ skundo nagrinėjimas.

Papildoma informacija: 
Giedrius Karsokas
AB „Mažeikių nafta“
Tel.:  8 610 65298
Faks.: (443) 9 25 79
giedrius.karsokas@nafta.lt

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai