Lapkritį „ORLEN Lietuva“ arktinio dyzelino paklausa išaugo 63 procentais

08-12-2010  Naujienos

Staigus oro atšalimas šalyje sparčiai padidino žieminių degalų paklausą. Lapkritį „ORLEN Lietuva“ gaminamo arktinio dyzelino pardavimai išaugo 63 proc. palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Gamintojai sako, kad kasmet daugėja vairuotojų, vertinančių specialiai žiemai pritaikytų degalų  privalumus.

Naftos produktų gamintojos AB „ORLEN Lietuva“ degalinių tinklą valdančios antrinės bendrovės „Ventus-Nafta“ komercijos direktorius Saulius Žilėnas sako, kad arktiniai degalai yra vertinami dėl savo išskirtinės kokybės ir galimybės užtikrinti sklandesnį automobilio variklio darbą žiemą. Šis dyzelinas neužšąla oro temperatūrai nukritus ir žemiau 30 laipsnių šalčio. „ORLEN Lietuva“ degalinių tinklo duomenimis, ypač šaltomis šių metų dienomis beveik du kartus išaugo ir „VERVA D“ dyzelino su priedais paklausa. 

„Jei vasarą vairuotojai daugiau naudoja bazinius degalus, tai žiemą, kaip rodo tendencija, jie stengiasi labiau pasirūpinti savo automobiliais. Tiek praėjusiais, tiek šiais metais atšalus orams sparčiai auganti žieminių degalų paklausa rodo, kad vis daugiau vairuotojų šaltuoju metų sezonu renkasi ir kokybiškesnius bei patikimesnius degalus su priedais“, – pasakoja S. Žilėnas.

Praėjusią žiemą „Orlen Lietuva“ degalinių tinkle „VERVA D“ arktinio dyzelino pardavimai išaugo beveik 30 procentų, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu ankstesniais metais. Lyginamuoju laikotarpiu Lietuvos rinkai parduota beveik trečdaliu daugiau ir AB „ORLEN Lietuva“ naftos perdirbimo produktų gamykloje gaminamo arktinio dyzelino be priedų.

Šį žiemos sezoną gamykla planuoja pagaminti apie 470 tūkst. tonų arktinio dyzelino – tai yra apie 15 proc. daugiau nei pernai.

 „Šiomis dienomis, staigiau pašalus, ypač gerai pastebimas išaugęs tokio dyzelino poreikis – jau lapkričio mėnesį buvo pagaminta apie 76 tūkst. tonų arktinio dyzelino, kai tuo tarpu 2009 metais tuo pačiu laikotarpiu – 28 tūkst. tonų. Šį gruodį planuojame pagaminti iki 90 tūkst. tonų šių degalų“, –  sakė AB „ORLEN Lietuva“ gamybos direktorius Viktoras Vasilavičius.

Arktinį dyzeliną AB „ORLEN Lietuva“ tiekia visoms degalais prekiaujančioms įmonėms Lietuvoje, taip pat daliai įmonių Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Ukrainoje. Pagal Lietuvos teisės aktus, šie degalai degalinėse tiekiami nuo gruodžio pradžios iki vasario pabaigos.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai