Konkurso „Lietuvos metų gaminys – 2006“ aukso ir sidabro medaliai — „Mažeikių naftai“

12-12-2006  Naujienos

Gruodžio 12 d. Prezidentūroje Lietuvos pramonininkų konfederacijos organizuotame konkurse „Lietuvos metų gaminys – 2006“ „Mažeikių nafta“ apdovanota dviem medaliais: auksu už dyzeliną su RRME (riebalų rūgščių metilo esteriu, pagamintu iš biologinės kilmės komponento — rapsų aliejaus) priedu; sidabru — už benziną su ETBE (etiltretbutilo eteriu, pagaminto iš biologinės kilmės komponento — etanolio) priedu.

Šie produktai skirti Lietuvos rinkai. Biologinės kilmės priedai leidžia mažinti bendrąją taršą ir pagerina kuro savybes (išsamiau apie gaminius -  Dyzelinas su RRME;  Benzinas su ETBE).

„Lietuvos metų gaminys – 2006“ apdovanojimus „Mažeikių naftos“ generaliniam direktoriui P. N. English įteikė Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus. Pasak P. N. English „tai didžiulis mūsų bendrovės ir joje dirbančių specialistų darbo įvertinimas. Didžiuojamės šiuo apdovanojimu, priimdami jį lyg puikų startą tolesnei bendrovės veiklai ir plėtrai“.

Konkursas „Lietuvos metų gaminys“ Lietuvoje organizuojamas jau dešimtus metus. Šių metų konkursui nominuoti 77 gaminiai iš įvairių pramonės ir verslo šakų. Aukso medaliais nominuoti 55 gaminiai, sidabro — 22.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai