Klasikinių automobilių, saugaus eismo ir muzikos savaitgalis

09-10-2012  Naujienos

Rugsėjo 22 – 23 dienomis visą Lietuvą nuo Mažeikių iki Vilniaus sujungė pirmasis klasikinių automobilių ralis „ORLEN Lietuva Classic Rally“. Dviejų dienų džentelmeniško ir tikslaus vairavimo šventę šalies miestuose lydėjo saugaus eismo akcijos ir klasikinės muzikos kolektyvai.

Šeštadienį startavę Juodeikiuose, prie „ORLEN Lietuva“ naftos perdirbimo gamyklos, 22 ekipažai įveikę 412 km ilgio trasą finišavo Vilniuje, Rotušės aikštėje. Lietuvos sostinėje ralio dalyvius pasitiko būrys miestiečių ir scenoje grojantis Šv. Kristoforo kamerinis orkestras su meno vadovu Donatu Katkumi priešakyje. Įteikti iškilmingų apdovanojimų atvyko „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneusz Fąfara. Ekipažai iš jo rankų gavo taures ir diplomus už gražiausią eksterjerą, interjerą bei nugalėtojų titulus „Oldtimer“ ir „Youngtimer“ klasėse.

„ORLEN Lietuva Classic Rally“ siekia prisidėti prie saugaus bei džentelmeniško vairavimo ugdymo Lietuvos keliuose, pristatyti techninį paveldą ir suvienyti klasikinių automobilių entuziastus šalyje“, - sakė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneusz Fąfara.  

Pirmojo Lietuvoje tokio renginio ekipažai dvi dienas tiksliai skaičiavo laiką, jiems teko kruopščiai laikytis maršruto. Pakeliui ralio dalyviai turėjo progą susipažinti su Žemaitijos miesteliais, papasakoti apie savo automobilius didžiųjų Lietuvos miestų gyventojams, kurie gausiai rinkosi pasitikti lenktynių karavano. „Telšių regiono keliai“ prie klasikinių automobilių ralio varžybų Mažeikiuose ir Telšiuose prisidėjo Susisiekimo ministerijos parengtomis saugumo iniciatyvomis vaikams ir suaugusiems.

„ORLEN Lietuva Classic Rally“ dalyviai sutaria, kad klasikiniams automobiliams muziejuose ar uždaruose garažuose – ne vieta. Technikos puoselėtojams ir mėgėjams šiemet tai yra puiki proga pažymėti Lietuvoje minimus Muziejų metus, prie kurių savo iniciatyvomis prisideda ir bendrovė „ORLEN Lietuva“.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai