Bendrovei – „Lietuvos metų eksportuotojo“ nominacija

29-05-2008  Naujienos

Lietuvos pramonininkų konfederacijos metinėje konferencijoje Bendrovė paskelbta metų eksportuotoja. Ši „Lietuvos metų eksportuotojos 2007“ nominacija, be „Mažeikių naftos“, suteikta dar 21 šalies įmonei, pelniusiai verslo bendruomenės pripažinimą.

Į nominaciją pretendavo Lietuvos įmonės, gaminančios lietuviškos kilmės produkciją bei ją eksportuojančios ar teikiančios eksporto paslaugas. Pareiškėjai buvo vertinami pagal dydį (darbuotojų skaičių), bendrą eksporto apimtį, eksporto dydį, lyginant su visa produkcijos ir paslaugų apimtimi bei eksporto padidėjimu, rodikliai buvo lyginami su praėjusių finansinių metų rodikliais. Buvo įvertinta ir darbo našumas, investicijos, tarptautinių vadybos ir kokybės standartų diegimas ir taikymas.

Tarp konkursui patiektų „Mažeikių naftos“ duomenų įspūdingiausias buvo investicijų rodiklis: palyginus su 2006 metais (per 300 mln. Lt), 2007-aisias šis skaičius išaugo triskart (per 984 mln. Lt).

„Lietuvos metų eksportuotojo“ vardai dar atiteko bendrovėms „Achema“, „Lifosa“, „Lietuvos geležinkeliai“, „Plungės kooperatinė prekyba“, „Vakarų laivų gamykla“, „Kauno grūdai“, „Alita“, „Bega“, „Dvarčionių keramika“, „Dolomitas“, „Neo Group“, „Yara Lietuva“, „Sicor Biotech“, „Panevėžio Aurida“, „Roda“, „Kretingos grūdai“, „Paliūtis“, „Traidenis“, „Dastra“, „Šviesos konversija“, „Ergolain baldai“.