Baigtas produktotiekio Polockas - Ventspilis remontas

31-12-2010  Naujienos

Šiąnakt, apie 1 val. nakties baigtas remontuoti vamzdynas Polockas-Ventspilis Rokiškio rajone ir atnaujintas dyzelino tiekimas iš Baltarusijos į Latviją. Suvirinus vamzdį buvo atsuktos sklendės ir užpildytas vamzdynas, įjungti siurbliai ir pradėtas dyzelino perpumpavimas.

Šiuo metu toliau vykdomi aplinkos valymo darbai. 

Avarijos likvidavimui yra sutelktos didžiulės pajėgos: čia dirba apie 70 žmonių, „ORLEN Lietuva“ ir 11 rangovinių organizacijų specialistai, į pagalbą atskubėjo ir vamzdyno dalį Latvijoje eksploatuojančios įmonės „LatRosTrans“ darbuotojai, „Lietuvos geležinkeliai“, pasitelkta apie 50 specialiosios technikos priemonių: ekskavatoriai, teršalų surinkimo įranga, mašinos, geležinkelio cisternos.

„Valymo darbai tęsis ir po Naujųjų, nes operaciją apsunkina sudėtingos oro sąlygos. Tačiau net ir šioje situacijoje, avariją likviduojame operatyviai ir maksimaliomis pajėgomis, specialistai dirba be pertraukų dieną ir naktį, veiksmus koordinuojame su Rokiškio savivaldybės sudarytu ekstremalios situacijos komitetu“, – sako „ORLEN Lietuva“ gamybos direktorius Viktoras Vasilavičius.

Pasak jo, siekiama surinkti visą kurą, kuris yra išsilpylęs. Melioracijos griovyje, į kurį pateko naftos produkto yra pastatytos užtvankos ir sumontuota naftos produktų surinkimo įranga, užkirstas kelias dyzelinui patekti į Vyžuonos upę.

Vamzdyno avarija Rokiškio rajone, Bryzgių kaime įvyko gruodžio 28 d. Jos priežastis ir nuostolius tiria speciali „ORLEN Lietuva“ sudaryta komisija, į kurią įtraukti vamzdynų, fizinės saugos, ekologijos, techninės analizės, mechanikos ir kiti specialistai.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai