AB „Mažeikių nafta“ produktas įvertintas aukso medaliu

18-12-2008  Naujienos

Vilnius. Šiandien Vilniaus rotušėje Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus AB „Mažeikių nafta“ generaliniam direktoriui Marekui Mroczkowskiui įteikė Lietuvos metų gaminio aukso medalį. Aukščiausias Lietuvos pramoninkų konfederacijos apdovanojimas skirtas Bendrovei už jos pagamintą emulsuotą kurą.

Šis naujausias Bendrovės gaminys, kurį sukūrė AB „Mažeikių nafta“ ir Didžiosios Britanijos kompanijos „Quadrise Fuels International“ specialistai, buvo pagamintas ir sėkmingai išbandytas bendrovėje Lietuvos elektrinė šių metų vasarą.

Naujasis kuras yra panašus į anksčiau Lietuvos elektrinėje naudotą orimulsiją, kuri buvo vežama iš Venesuelos. Tačiau Bendrovės emulsuotą kurą paprasčiau transportuoti ir sandėliuoti nei orimulsiją. Be to, jame mažiau sieros junginių ir kitų kenksmingų medžiagų nei orimulsijoje, todėl deginant naująjį kurą sumažės oro tarša.

„Didžiuojamės tokiu aukštu mūsų Bendrovės specialistų darbo įvertinimu, — sakė M. Mroczkowskis. — Tikimės, kad mūsų gaminamas produktas prisidės mažinant priklausomybę nuo dujų ir dėl savo kainos bus gera alternatyva šiuo metu naudojamam mazutui.“

Šis naujas produktas padeda spręsti nemažai su gamtosauga susijusių problemų ir pagal savo kokybines charakteristikas ir technines panaudojimo galimybes gali būti priskiriamas alternatyvioms kuro rūšims.

Išsamesnės informacijos apie emulsuotą kurą rasite tinklapyje www.nafta.lt.

Jacek Jan Komar
AB „Mažeikių nafta“
Tel.: (443) 9 35 34
Faks.: (443) 9 25 79
jacek.komar@nafta.lt

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai