AB „Mažeikių nafta“ modernizavo įrenginį per rekordinį laiką

27-10-2008  Naujienos

Šių metų spalio 25 dieną naftos perdirbimo produktų gamykloje Mažeikiuose po modernizacijos buvo atnaujintas dyzelino hidrovalymo įrenginio darbas. Reaktoriaus pakeitimo į penkis kartus didesnį bei kitus pagrindinės įrangos remonto darbus atliko tik per tris savaites AB „Mažeikiu nafta“ ir 900 darbuotojų iš rangovinių organizacijų.  

AB „Mažeikių nafta“ modernizavo įrenginį ruošdamasi įgyvendinti ES dyzelinui taikomus reikalavimus, kurie įsigalios nuo 2009 metų sausio 1 dienos, kuomet į Baltijos šalių rinką bus leidžiama tiekti tik dyzeliną, kuriame sieros junginių kiekis yra iki 10 ppm (10 mg/kg).

Modernizavusi dyzelino hidrovalymo įrenginį AB „Mažeikių nafta“ užtikrins stabilų mažasierio dyzelino gamybą ir jo tiekimą Baltijos šalių rinkoms. Be to, šis Bendrovės gaminamas produktas taps dar konkurencingesnis Europos rinkose.

Išjungus įrenginį, buvo atliktas įrenginio esminis modernizavimas — buvo pakeista ir suremontuota visa pagrindinė jo įranga, tokia kaip šilumokaičiai, oriniai aušintuvai, valdymo sistemos. Pagrindinė dyzelino hidrovalymo įrenginio modernizacijos darbų dalis — reaktorių pakeitimas. Naujasis 475 kubinių metrų tūrio reaktorius, atgabentas šių metų vasarą, pakeitė senąjį 80 kubinių metrų tūrio. Modernizacijos vertė virš 100 mln. litų.

„Visus dyzelino hidrovalymo įrenginio modernizavimo darbus atlikome nestabdydami pagrindinių gamyklos įrenginių ir tik per tris savaites. Svarbiausia mūsų užduotis buvo darbus atlikti kokybiškai ir per įmanomai trumpiausią laikotarpį. Visiems šiems darbams kruopščiai pasiruošėme ir juos gerai atlikome,“ — sakė AB „Mažeikių nafta“ generalinis direktorius Marekas Mroczkowskis.

Dyzelino hidrovalymo įrenginio modernizacijos metu buvo atlikta ir daugiau darbų: suremontuota ir modernizuotos reformingo ir visbrekingo įrenginių krosnis.

AB „Mažeikių nafta“
Tel.: (443) 9 35 34
Faks.: (443) 9 25 79
jacek.komar@nafta.lt

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai