„Mažeikių naftos" valdyba patvirtino naują generalinį direktorių

19-12-2002  Naujienos

VILNIUS – Šiandien Vilniuje vyko AB “Mažeikių nafta” stebėtojų tarybos ir valdybos posėdžiai. Stebėtojų taryba ir valdyba aprobavo bendrovės 2002 metų devynių mėnesių audituotą konsoliduotą finansinę ataskaitą.

Pagal JAV visuotinai pripažintus apskaitos principus (GAAP), “Mažeikių nafta” per devynis šių metų mėnesius patyrė 174,8 mln. litų nuostolį, lyginant su 163,6 mln. litų nuostoliu per tokį patį praėjusių metų laikotarpį. Skaičiuojant pagal Lietuvos apskaitos principus (LAP), bendrovės audituotas nuostolis buvo 269,4 mln. litų, lyginant su 151,9 mln. litų nuostoliu per tokį patį 2001 metų laikotarpį.

“Mažeikių naftos” valdyba paskyrė naują bendrovės generalinį direktorių. Į šį postą paskirtas Paul Nelson English, buvęs “El Paso/Coastal Corporation” naftos perdirbimo ir chemijos padalinio vyresnysis viceprezidentas ir Arubos naftos perdirbimo įmonės direktorius. Jis pakeitė l.e.p. “Mažeikių naftos” generalinį direktorių Thomas A. Schneider.

Pasak Michail Brudno, AB “Mažeikių nafta” valdybos pirmininko, “mums reikėjo laiko parinkti naują bendrovės vadovą, nes norėjome būti tikri, kad tai tinkamiausias sprendimas. P. Nelson English patirtis ir sugebėjimai, įgyti ankstesniuose darbuose, padės “Mažeikių naftai” tapti viena iš lyderių Europos naftos perdirbimo ir transportavimo rinkoje ir siekti bendrų mūsų tikslų”.

AB “Mažeikių nafta” valdyba pritarė bendrovės Vilniaus, Maskvos ir Kijevo atstovybių uždarymui bei sprendė kitus darbotvarkės klausimus.

Tadas Augustauskas
AB “Mažeikių nafta”