Treti iš eilės rekordiniai „ORLEN Lietuva“ metai

25-01-2018  Naujienos

„ORLEN Lietuva“ naftos produktų perdirbimo gamykla 800.jpg

​2017 metais „ORLEN Lietuva“ fiksavo:

  • 244 mln. JAV dol. grynąjį pelną;
  • 290 mln. JAV dol. EBITDA pagal LIFO;
  • 96,3 proc. naftos perdirbimo produktų gamyklos pajėgumų panaudojimą.

Grynasis bendrovės „ORLEN Lietuva“ pelnas 2017-aisiais metais siekė 244 mln. JAV dol. – šešiais milijonais dolerių daugiau nei užpernai ir septyniais daugiau nei 2015-aisiais. Tai jau treti iš eilės rekordiniai metai, skaičiuojant nuo 2006 m., kai bendrovę įsigijo Lenkijos naftos koncernas PKN ORLEN.

Pernai Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamykla dirbo panaudodama 96,3% pajėgumų ir perdirbo daugiau nei 10 mln. tonų žaliavos.

„Po trijų iš eilės rekordinių metų mes jaučiame didelį iššūkį 2018-aisias. Tačiau turime nepamiršti, jog artimiausiais mėnesiai gali įvykti makroekonominės aplinkos pokyčių. Mūsų ilgalaikis tikslas yra išlikti pelningais ir gebėti dinamiškai prisitaikyti prie kintančių sąlygų rinkoje“, – pasakoja „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki.

Bendrovė 2018 m. tęs investicijas. Pirmąjį šių metų ketvirtį bus pradėtas naudoti naujas naftos rezervuaras Būtingėje. Taip pat, planuojami dideli remonto darbai perdirbimo gamykloje, tiesa, kiek mažesnės apimties nei buvo vykdomi pernai.

„Mes taip pat didžiuojamės tęsdami partnerystę su iniciatyvomis ir žmonėmis, kurių vertybės, energija ir atsidavimas automobilių pasauliui sutampa su mūsų. Šia proga noriu palinkėti sėkmės „Flameris Racing“ komandai, kurie – su „ORLEN Lietuva“ pagalba – už savaitės startuos istoriniame Monte Karlo automobilių ralyje ir bus vieninteliai lietuviai šiame prestižiniame renginyje“, – sako M. Rudnicki.

„ORLEN Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius. Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos produktų perdirbimo gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją.

PKN ORLEN yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis, didžiausia įmonė Centrinėje ir Rytų Europoje, įtraukta į prestižinius „Platts TOP250“ ir „Thomson Reuters TOP100“ sąrašus. ORLEN taip pat yra vienintelė įmonė regione, kurią JAV institutas „Ethisphere“ paskelbė etiškiausia įmone 2015, 2016 ir 2017 metais.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai