Parašais partnerystę įtvirtinę KTU ir „ORLEN Lietuva“ plės bendrų veiklų spektrą

19-12-2018  

IMG_8207.jpgNuo Naujųjų metų bus dar labiau plėtojama Kauno technologijos universiteto (KTU) ir akcinės bendrovės  „ORLEN Lietuva“ partnerystė. Nebe pirmus metus puoselėjamas
organizacijų ryšys gruodžio 19 dieną buvo įtvirtintas pasirašant oficialią bendradarbiavimo sutartį.
 
Ryšį tarp Lietuvos ekonomikai reikšmingo verslo vieneto ir vieno pažangiausių technologinio tipo universitetų parašais sutvirtino KTU rektorius Eugenijus Valatka ir „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius bei valdybos pirmininkas Michał Rudnicki.

„Mes įžvelgiame kelis pagrindinius sąlyčio taškus, kurių vienas – kompetentingi specialistai, o kitas –  moksliniai tyrimai“, – teigia M. Rudnicki, vienintelės naftos perdirbimo įmonės Baltijos šalyse vadovas.

Įdomu tai, kad net 22 proc. bendrovės darbuotojų – KTU absolventai. „ORLEN Lietuva“ dirba beveik 1400 darbuotojų, iš kurių net 290 baigė studijas KTU. Tai svarus skaičius, kuris aiškiai parodo, jog šis universitetas ruošia stiprius specialistus praktikus“, – patikslina M. Rudnicki.

Daugiausia jų – net 135 –  yra baigę chemijos inžinerijos ar aplinkosaugos inžinerijos studijų programas, kurios dėstomos KTU Cheminės technologijos fakultete (CTF).

„Viena iš pagrindinių universiteto misijų yra rengti stiprius inžinierius, kurie, kaip matome, puikiai įsilieja į Lietuvos pramonę“, – pastebi KTU rektorius prof. Eugenijus Valatka.

Pasak jo, sutarties pasirašymas sietinas su bendradarbiavimo atsinaujinimu ir naujų veiklos galimybių paieška. „Universitetas yra ne vien mokslas ir laboratorijos, tai bendrystė ir kultūra. Tai nepaprasta terpė augti ir stiprėti“, – pabrėžia jis.

Rektoriaus teigimu, partnerystę skatina universiteto siekis dar labiau glaudinti ryšį su pramonės sektoriumi. „Mūsų tikslas – padėti studentams ne tik įgyti teorinių žinių, bet kartu su partneriais parodyti praktinę reikšmę ir darbo rinkos galimybes“, – pastebi E. Valatka.

„ORLEN Lietuva“ į KTU studijų procesus įsitraukia sukurdama praktikos vietas studijuojantiems, siūlydama temas baigiamiesiems darbams, taip pat aktyviai besidalindama savo profesinėmis žiniomis, sektoriaus tendencijomis bei naujovėmis praktinėse paskaitose.

Ateityje KTU ir „ORLEN Lietuva“ veiklų spektras platės. Susitikime aptarti siekiai stiprinti gamtos mokslo ir užsienio kalbų įgūdžių lavinimą mokyklose, analizuotos trimačių objektų chemijos laboratorijos kūrimo galimybės universitete.

Akcinę bendrovę „ORLEN Lietuva“ sudaro Mažeikių rajone veikianti naftos perdirbimo produktų gamykla, Būtingės naftos terminalas, Biržų magistralinių vamzdynų padalinys ir Vilniuje įsikūręs didmeninės prekybos skyrius. 2006 m. bendrovė tapo Lenkijos koncerno PKN ORLEN grupės nare.

 „ORLEN Lietuva“ istorijoje – eilė laimėjimų, bylojančių tarptautinį bendrovės veiklos ir jos gaminamos produkcijos pripažinimą. Bendrovė keletą kartų pripažinta „Metų eksportuotoja“, yra Nacionalinio atsakingo verslo įmonių tinklo narė, jai suteiktos „Lietuvos metų gaminio“, „100 – mečio investicijos“, „Patikimiausios įmonės“ ir „Sėkmingiausiai Latvijoje dirbančios įmonės“ nominacijos.

KTU, žurnalo „Reitingai“ verdiktu, yra geriausiai pačių studentų ir darbdavių vertinamas universitetas šalyje. „Universiteto alumnų kuriamos pridėtinės vertės ir darbdavių vertinimo“ kriterijuje žurnalas fiksavo darbdavių atsiliepimus apie universitetų absolventus bei pastarųjų įsidarbinamumo rodiklius.

IMG_8230.jpg

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai