ORLEN grupės prioritetas - užtikrinti savo naftos perdirbimo produktų gamyklų veiklos tęstinumą

08-03-2022  

32(IMG_5032.JPG

​ORLEN grupės prioritetas yra užtikrinti savo naftos perdirbimo produktų gamyklų veiklos tęstinumą ir, tuo pačiu, Lenkijos bei viso regiono, įskaitant Lietuvą, Latviją, Estiją, Čekiją ir Slovakiją, energetinį saugumą. Šiuo metu žaliava į ORLEN grupės naftos perdirbimo produktų gamyklas Lenkijoje, Čekijoje ir Lietuvoje tiekiama nepertraukiamai. Sudaromi vienkartiniai SPOT sandoriai, kuriais ORLEN grupė aprūpinama nafta iš Šiaurės jūros ir kitų, Europai nepriklausančių, regionų.
 
Koncernas PKN ORLEN stebi situaciją Ukrainoje ir yra pasirengęs bet kuriam scenarijui, įskaitant visišką žaliavos tiekimo iš rytų nutraukimą. Per ketverius pastaruosius metus ORLEN grupės naftos perdirbimo gamyklose buvo išanalizuota ir išbandyta eilė žaliavinės naftos rūšių, tokiu būdu užsitikrinant Lenkijoje, Lietuvoje, Čekijoje įsikūrusių gamyklų darbo tęstinumą esant bet kuriam scenarijui. PKN ORLEN taip pat sėkmingai diversifikavo žaliavinės naftos tiekimo šaltinius.
 
Kertinis elementas, garantuosiantis visos Centrinės ir Rytų Europos energetinį saugumą ilgalaikėje perspektyvoje, bus PKN ORLEN ir LOTOS susijungimo užbaigimas. Viena iš šio proceso dedamųjų – sutarties dėl naftos tiekimo ORLEN grupei, t.y. naftos perdirbimo produktų gamykloms Plocke, Gdanske, Lietuvoje ir dviem gamykloms Čekijos Respublikoje, tiekimo sudarymas. Pagal šią sutartį numatoma pristatyti iki 20 mln. tonų naftos per metus. Tai užtikrins tolimesnį sklandų diversifikacijos procesą ir aprūpinimo žaliavine nafta stabilumą. Be PKN ORLEN ir LOTOS grupės susijungimo tai būtų neįmanoma.
 
PKN ORLEN inf.

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai