ORLEN grupė įvertinta už kryptingą socialinę veiklą

24-02-2021  

IMG_20210224.jpg
ORLEN grupė aktyviai prisideda prie socialinės ir kultūrinės veiklos Lietuvoje bei skatina šalyje gyvenančių tautiečių iniciatyvas. Akcinė bendrovė „ORLEN Lietuva“ skyrė paramą Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospiso Vaikų skyriaus Vilniuje statyboms. Nuolatinis bendradarbiavimas vyksta ir vystant svarbius kultūros bei švietimo projektus, kuriuos įgyvendina Lenkų kultūros namai. Todėl simboliška, kad minėtuose kultūros namuose šių metų vasario 24 d. buvo iškilmingai atidengta lenta, skirta nuolatiniam Lenkų kultūros namų partneriui – AB „ORLEN Lietuva“.
 
„ORLEN grupė valdo vienintelę Baltijos šalyse naftos perdirbimo produktų gamyklą, bendrovė yra tarp didžiausių Lietuvos įmonių bei regiono darbdavių, o tai susiję su tam tikromis pareigomis ir atsakomybe. Todėl visur, kur investavome į verslą bei jo plėtrą, nepamirštame ir socialinės veiklos svarbos. Geriausias pavyzdys – mūsų parama statant Vilniaus hospiso, kuriam vadovauja sesuo Michaela Rak, vaikų skyrių. Jos pasišventimas, didelis ryžtas, noras padėti kitiems įkvepia ir nepalieka mūsų abejingais. Savo sprendimą remti šį hospisą bei kitas svarbias socialines ir kultūros iniciatyvas Lietuvoje vertiname kaip ilgalaikį įsipareigojimą“, – teigia PKN ORLEN valdybos pirmininkas Daniel Obajtek.
 
Lietuvoje veikiančios ORLEN grupės įmonės aktyviai remia Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospisą, kuriame būtina medicininė pagalba teikiama tiek suaugusiems, tiek ir jauniausiems pacientams. AB „ORLEN Lietuva“ finansinė parama vaikų skyriaus statyboms ir suaugusiųjų hospiso veiklai per trejus metus siekia beveik 660 tūkst. eurų. Šalia Aušros vartų įsikūrusį hospisą remia ir AB „ORLEN Baltics Retail“. Ši bendrovė skyrė 20 tūkst. eurų finansinę paramą, taip pat hospiso veiklą skatina finansuodama degalų įsigijimo paslaugas.
 
„Šioje kraujotakoje ir plakančioje hospiso širdyje yra įrašyta PKN ORLEN ir ORLEN Lietuva pagalba mūsų įstaigai,“ – trečiadienį rodydama hospiso patalpas dėkojo namus sunkiai sergantiems ligoniams įkūrusi sesuo Michaela. – „Jūsų paramos dėka galime tarnauti pacientams, išlaikyti vaikų ir suaugusiųjų skyrius bei apgaubti ligonius meile ir rūpesčiu“.
 
AB „ORLEN Lietuva“ yra ir nuolatinė Lenkų kultūros namų, organizuojančių daugybę kultūros ir švietimo veiklų, skirtų Lietuvoje gyvenantiems lenkams, partnerė. Bendrovė kartu su Lenkų kultūros namais įgyvendina projektą – Vilniaus verslumo akademija. Šis iniciatyva suteikia galimybę studentams įgyti praktinių žinių, susipažinti su AB „ORLEN Lietuva“ veiklos specifika bei padeda lengviau integruotis darbo rinkoje. Parama Lenkų kultūros namams kasmet siekia apie 25 tūkst. eurų.
 
„ORLEN“ grupė aktyviai veikia siekdama užkirsti kelią ir COVID-19 plitimui. Praėjusiais metais į AB „ORLEN Lietuva“ iš Lenkijos atgabentas beveik 6 tonų asmens apsaugos priemonių krovinys: apsauginės veido kaukės, skydeliai, kombinezonai.  1 mln. apsauginių veido kaukių ir kitos asmens apsaugos priemones buvo perduotos keturiems paramos gavėjams: Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centrui, Šalčininkų rajono savivaldybės ligoninei, Mažeikių rajono savivaldybei bei Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospisui. 
 
AB „ORLEN Lietuva“ yra viena iš didžiausias pajamas gaunančių, daugiausiai mokesčių sumokančių ir produkcijos eksportuojančių Lietuvos strateginių įmonių. Taip pat bendrovė yra viena didžiausių regiono darbdavių. Šiuo metu bendrovėje dirba beveik 1500 darbuotojų, dar 4500 darbo vietų sukuriama aptarnaujančiose paslaugų ir subrangos įmonėse.

ORLEN Lietuva inf.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai