„ORLEN Lietuva“ turi naują vadovą

02-01-2018  Naujienos

Michal Rudnicki .jpg

Praėjusių metų pabaigoje Ireneusz Fąfara perdavė bendrovės „ORLEN Lietuva“ valdymą Michal Rudnicki.

Ireneusz Fąfara vadovavo bendrovei nuo 2010-ųjų pavasario. Per beveik aštuonerių metų laikotarpį bendrovėje „ORLEN Lietuva“ atliktas restruktūrizavimas, eilė investicinių modernizavimo procesų, pakilo jos ekonominis efektyvumas. Pastaraisiais metais bendrovė fiksavo rekordinius finansinius rezultatus ir pirmą kartą bendrovės akcininkui buvo išmokėti dividendai. „ORLEN Lietuva“ taip pat baigė užsitęsusius ginčus su „Lietuvos geležinkeliais“ ir „Klaipėdos nafta“.

„Aš esu dėkingas generaliniam direktoriui Ireneusz Fąfara ir noriu pasveikinti jį su puikiais misijos Lietuvoje rezultatais. Šiandien Mažeikių naftos produktų perdirbimo gamykla yra gerai organizuota ir pelninga PKN ORLEN grupės dalis“, – sakė PKN ORLEN generalinis direktorius Wojciech Jasinski.

Naujasis generalinis direktorius Michal Rudnicki su „ORLEN Lietuva“ siejamas nuo 2006-ųjų. Per šį laikotarpį jo karjera vystėsi įvairiuose vadovų lygiuose. Pastaraisiais metais jis vadovavo PKN ORLEN mažmeninės prekybos segmentui Lietuvoje.

Artimiausiu metu jo laukia dvi pagrindinės užduotys – modernizacijos procesų tąsa ir didmeninės prekybos stiprinimas vietinėse rinkose. Michal Rudnicki gyvena Vilniuje, puikiai kalba lietuviškai.

„ORLEN Lietuva“ pajamos viršijo 3 mlrd. JAV dol. ir šiuo aspektu tai yra didžiausia bendrovė Baltijos Šalyse. Ji taip pat yra didžiausias Lietuvos eksportuotojas ir mokesčių mokėtojas. Pirmaisiais devyniais 2017 m. mėnesiais „ORLEN Lietuva“ pasiekė 165,4 mln. JAV dol. pelną – 23,3 mln. JAV dol. daugiau nei tuo pačiu periodu pernai.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai