Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis lankėsi bendrovėje „ORLEN Lietuva“

05-01-2018  Naujienos

70010128.jpg

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis penktadienį lankėsi „ORLEN Lietuva“ gamykloje Mažeikiuose. Vizito metu su bendrovės vadovais jis aptarė šiandien aktualius verslo iššūkius ir ateities perspektyvą.

„Bendrovė „ORLEN Lietuva“ yra svarbus Lietuvos ekonomikos kūrėjas ir eksportuotojas. Džiaugiamės matydami investicijas, vykdomus modernizavimo darbus ir verslo plėtrą. Bendrovė 2018 metus pradeda tolimesnėmis investicijomis, ir su nauju generaliniu direktoriumi, kuriam linkiu sėkmės jo misijoje“, – sakė Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Nuo 2006 metų Lenkijos naftos koncernas PKN ORLEN investavo daugiau nei 1 mlrd. JAV dol. į bendrovės modernizaciją. Planuojamos ir jau įvykdytos investicijos 2017-2018 metų laikotarpiu sieks nuo 150 mln. JAV dol. iki 200 mln. JAV dol. Be kitų projektų, numatyta atidaryti naują naftos chemijos produktų gamybos įrenginį, kuris praplės bendrovės produktų portfelį. Taip pat, jau baigiamas statyti naujas rezervuaras Būtingės terminale, kuris padidins terminalo bendrą rezervuarų talpą 20 proc., užtikrins patikimesnį naftos tiekimą gamyklai ir padidins šalies energetinį saugumą.

„Džiaugiamės priimdami Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį mūsų gamykloje ir dėkojame už parodytą dėmesį mūsų verslui. „ORLEN Lietuva“ komanda dirba suprasdama savo svarbą regiono energetikos sektoriuje ir Lietuvos ekonomikoje. Mes esame ne tik lyderiaujantis degalų tiekėjas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, bet taip pat ir vienas iš didžiausių mokesčių mokėtojų bei svarbus darbo vietų kūrėjas“, – sakė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki.

„ORLEN Lietuva“ yra svarbi Lietuvos bendrovė įsikūrusi Mažeikiuose. Vidutinis atlyginimas bendrovėje siekia €1631, įmonių grupėje dirba 1600 žmonių. 2017 metais gamykloje buvo perdirbta daugiau nei 10 mln. tonų naftos, kurią per bendrovei priklausantį Būtingės terminalą atgabeno 100 tanklaivių. „ORLEN Lietuva“ įsikūrusi 1014 ha teritorijoje ir be naftos perdirbimo įrenginių turi elektrinę, saugos bendrovę ir kitas verslui svarbias paslaugų bendroves.

 

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai