„ORLEN Lietuva“ 2019 metų rezultatai

19-03-2020

2019 metais „ORLEN Lietuva“ pasiekė:

- 110 mln. JAV dol. EBITDA pagal LIFO metodiką;
- 76 mln. JAV dol. grynąjį pelną;
- 92 proc. naftos perdirbimo produktų gamyklos pajėgumų panaudojimą;
- 14 % didesnius metinius pardavimus žemyninėse rinkose.

Praėjusiais metais „ORLEN Lietuva“ beveik patrigubino savo 2018 m. pelną ir labai prisidėjo prie PKN ORLEN grupės rezultatų. Bendrovės grynasis pelnas 2019 metais siekė 76 mln. JAV dol., kai užpernai jis siekė 28 mln. JAV dol. Tuo pačiu laikotarpiu bendrovės EBITDA pagal LIFO metodiką ūgtelėjo beveik dvigubai (nuo 57 mln. JAV dol. 2018 m. iki 110 mln. JAV dol. 2019 m.).

Bendrovės vadovybė priėmė eilę reikšmingų bendrovės veiklos efektyvumą didinančių sprendimų. Vienas iš jų buvo didinti bitumo eksporto apimtis. 14 % išaugę pardavimai žemyninėse rinkose taip pat yra priimtos rinkodaros strategijos rezultatas. Be to, rinkoje pasirodė naujas bendrovės produktas – žaliava, skirta naftos chemijai.

2020 metais bendrovė planuoja tęsti investicijas. Kovo pabaigoje naftos perdirbimo produktų gamykloje numatytas technologinių įrenginių remontas.

„Virusui COVID-19 plintant Lietuvoje ir visame pasaulyje, šis remontas mums taps didžiuliu iššūkiu“, – sakė AB „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki. „Mūsų tikslas – užtikrinti tinkamą užkrečiamos ligos plitimo prevenciją bendrovės teritorijoje, todėl pakoregavome remonto apimtis, aktyviai priimame sprendimus, susijusius su žmogiškųjų resursų valdymu, veiklos procesų koregavimu, esant ekstremaliai situacijai. Atsakomybė už darbuotojus šiandien yra AB „ORLEN Lietuva“ prioritetas.“

Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamykla šiais metais švęs 40 gimtadienį. AB „ORLEN Lietuva“ yra strateginė Lietuvos įmonė, gaunanti didžiausias pajamas, eksportuojanti daugiausiai produkcijos ir sumokanti daugiausia mokesčių. Bendrovė valdo vienintelę naftos perdirbimo produktų gamyklą Baltijos šalyse, kuri užtikrina energetinį regiono saugumą, tiekdama naftos perdirbimo produktus į Lietuvą, Latviją, Estiją ir Lenkiją.

Nuo 2006 m. PKN ORLEN investavo beveik 4 mlrd. JAV dol. Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklos įsigijimui ir jos modernizavimui. AB „ORLEN Lietuva“ neseniai tapo PKN ORLEN integruotos naftos chemijos grandinės dalimi.
PKN ORLEN yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis bei didžiausia įmonė Centrinėje ir Rytų Europoje, įtraukta į prestižinį Fortune Global 500 sąrašą.

08CM9125.JPG