„Mažeikių nafta“ jau pardavė beveik pusantro tūkstančio tonų žymėto dyzelino

12-05-2004  Naujienos

MAŽEIKIAI — AB „Mažeikių nafta“, nuo balandžio 26 d. pradėjusi prekiauti žymėtu dyzelinu, skirtu žemės ūkiui, iki šios dienos jau pardavė 1 464 šio kuro tonas. Toks kuras pradėtas gaminti pasikeitus dyzelino akcizo kompensavimo tvarkai.

Tai įprastinis Mažeikių naftos perdirbimo įmonėje gaminamas dyzelinas, į kurį pagal su Valstybine mokesčių inspekcija suderintą tvarką įmaišoma specialių dažų. Šis kuras yra ekologiškai švarus — sieros kiekis agrodyzeline neviršija 50 mg/kg.

Anot „Mažeikių naftos“ naftos produktų išsiuntimo skyriaus viršininkės Audronės Valinauskienės, „dyzelino žymėjimas — technologiškai paprasta procedūra. Mūsų skyriaus darbuotojai nurodo reikiamą dažų kiekį, kurį į išsiunčiamą dyzeliną įmaišo UAB „Juodeikių nafta“ operatoriai. Yra nustatyta ir patikima kontrolės sistema.“

Dukterinė AB „Mažeikių nafta“ įmonė UAB „Mažeikių naftos“ prekybos namai, tiekianti šį produktą Lietuvos vartotojams, prognozuoja, kad žymėto dyzelino paklausa išliks sėjos darbų metu, vasarą ji turėtų sumažėti ir vėl išaugti derliaus nuėmimo metu. Bet kuriuo atveju tiek „Mažeikių nafta“, tiek „Mažeikių naftos“ prekybos namai yra pasiruošę žemdirbiams ir žvejams pateikti tiek dyzelino, kiek reikės.

Data: 2004-05-12
Papildoma informacija: 
Giedrius Karsokas
AB „Mažeikių nafta“
Tel.: (8 610) 6 52 98
Faks.: (8 443) 9 25 79
giedrius.karsokas@nafta.lt

« grįžti

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai