„ORLEN Lietuva“ toliau fiksuoja teigiamus finansinius rezultatus

21-07-2017  

Antrąjį 2017 metų ketvirtį bendrovė „ORLEN Lietuva“ fiksavo:

  • 58,5 mln. JAV dol. EBITA pagal LIFO;
  • 50,4 mln. JAV dol. grynąjį pelną;
  • Ginčo su AB „Lietuvos geležinkeliai“ pabaigą.

Teigiami finansiniai rezultatai, sėkmingai įvykdytas gamyklos kapitalinis remontas ir ginčo su „Lietuvos geležinkeliais“ pabaiga – tai esminiai bendrovės „ORLEN Lietuva“ pasiekimai antrąjį šių metų ketvirtį. Šiuo periodu bendrovės EBITDA pagal LIFO siekė 58,5 mln. JAV dol.

„Tai buvo vienas produktyviausių ketvirčių per daugelį metų. Mes ne tik pabaigėme svarbius kapitalinio remonto darbus ir pasiekėme gerų finansinių rezultatų. Mes taip pat pabaigėme užsitęsusį ginčą su mūsų partneriais bendrove AB „Lietuvos geležinkeliai“. Ateinančiais mėnesiais liksime susikoncentravę į efektyvumo didinimą visose srityse ir išnaudosime palankias situacijas rinkoje“, – sako „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneusz Fąfara.

Antrąjį metų ketvirtį bendrovė turėjo 954 mln. JAV dolerių pajamų (882 mln. JAV dol. tuo pačiu periodu praėjusiais metais). Nuo metų pradžios jau daugiau nei 37 mln. dolerių investuota į gamyklos techninę priežiūrą ir modernizavimą. Prie teigiamų finansinių rezultatų svariai prisidėjo ir padidėję didmeniniai pardavimai namų rinkose, taip pat ir padidėjęs gamybos efektyvumas.

„ORLEN Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius. Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją.

PKN ORLEN yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis, didžiausia įmonė Centrinėje ir Rytų Europoje, taip pat vienintelė Lenkijos įmonė, įtraukta į prestižinį „Fortune 500“ sąrašą. ORLEN taip pat yra vienintelė įmonė regione, kurią JAV institutas JAV institutas „Ethisphere“ paskelbė etiškiausia įmone 2014, 2015 ir 2016 metais.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai