„ORLEN Lietuva“ dirbo pelningai, tačiau rezultatams įtakos turėjo nepalanki situacija rinkoje

26-04-2018  Naujienos

„ORLEN Lietuva“ naftos produktų perdirbimo gamykla 800.jpg

2018 metų pirmąjį ketvirtį „ORLEN Lietuva“ fiksavo:

  • 1,232 mlrd. JAV dol. pajamas;
  • 17 mln. JAV dol. EBITDA pagal LIFO;
  • 98 proc. naftos perdirbimo produktų gamyklos pajėgumų panaudojimą.

Nepaisant neigiamų makro ekonominių pokyčių rinkoje, bendrovė „ORLEN Lietuva“ pirmąjį šių metų ketvirtį dirbo pelningai. Tai pavyko pasiekti dėka padidėjusių pardavimo apimčių, kurios, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo vienu procentu.

Mažeikiuose esanti „ORLEN Lietuva“ naftos perdirbimo produktų gamykla dirbo beveik maksimaliu pajėgumu, išnaudojant 98 proc. pajėgumo (86 proc. tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais). Nepalanki situacija rinkoje lėmė sumažėjusį EBITDA pagal LIFO rodiklį, kuris siekė 17 mln. JAV dol. lyginant su 41 mln. JAV dol. tuo pačiu periodu pernai.

„Šiuo metu susitelkę į svarbius gamyklos remonto darbus ir koreguojame mūsų veiklos modelį, siekiant susidoroti su rinkos iššūkiais. Mes taip pat analizuojame galimas investicijas ateityje ir diskutuojame dėl jų palaikymo Lietuvos vyriausybėje, pagal mūsų pasirašytą bendradarbiavimo deklaraciją. Taip pat tikimės pagerinti logistikos kaštus ir taip padidinti verslo efektyvumą“, – sakė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki.

Bendrovės „ORLEN Lietuva“ ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės bendradarbiavimo deklaracija buvo pasirašytą šių metų kovą. Ji apima galimą bendradarbiavimą ir bendrus vyriausybės ir „ORLEN Lietuvos“ lūkesčius.

„ORLEN Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius. Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos produktų perdirbimo gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją.

PKN ORLEN yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis, didžiausia įmonė Centrinėje ir Rytų Europoje, įtraukta į prestižinius „Platts TOP250“ ir „Thomson Reuters TOP100“ sąrašus. ORLEN taip pat yra vienintelė įmonė regione šiemet penktus metus iš eilės gavusi JAV instituto „Ethisphere“ etiškiausios bendrovės pripažinimą.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai