„ORLEN Lietuva“ 2016 m. I ketvirčio veiklos rezultatai – solidūs

21-04-2016  Naujienos

​2016 m. I ketvirtį „ORLEN Lietuva“ užfiksavo:

• 82 mln. JAV dolerių EBITDA pagal LIFO,
• 24 procentiniais punktais (lyginant su praėjusiais metais) didesnį gamybos pajėgumų panaudojimą,
• 51 mln. JAV dolerių grynąjį pelną,
• 28% (lyginant su praėjusiais metais) išaugusias pradavimo apimtis.

„ORLEN Lietuva“ ir toliau vykdo savo strategiją, kurios tikslas – prisitaikyti prie rinkos sąlygų. 2016 m. I ketvirtį pardavimų apimtys išaugo 28%, daugiausia dėl didesnių pardavimų jūra. Kita vertus įmonės pajamos buvo mažesnės nei tuo pat metu pernai dėl sumažėjusių naftos ir naftos perdirbimo produktų kainų.

„Mes patenkinti mūsų pirmojo ketvirčio rezultatais. Vis dėlto, svarbu pažymėti, kad perdirbimo maržos mažėja. Mūsų tikslas yra tinkamai reaguoti į rinkos pokyčius – imtis priemonių, leidžiančių išlaikyti aukštus bendrovės veiklos standartus“, – sakė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneusz Fąfara.

Lyginant su praėjusiais metais pasikeitusios makroekonominės sąlygos atsispindi finansiniuose rezultatuose. Nepaisant to, bendrovė ir toliau dirba pelningai. Jos EBITDA pagal LIFO 2016 m. I ketvirtį siekė 82 mln. JAV dolerių, kai 2015 m. I ketvirtį buvo 100 mln. JAV dolerių. „ORLEN Lietuva“ grynasis pelnas šių metų pirmąjį ketvirtį viršijo 51 mln. JAV dolerių.

„ORLEN Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius. Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją. PKN ORLEN dar niekada nėra skyręs „ORLEN Lietuva“ pelno dalies dividendams išmokėti, o visus bendrovės finansinius išteklius reinvestuoja į jos plėtrą.

„ORLEN Lietuva“ nuolat susiduria su neigiamomis didelių logistikos kaštų pasekmėmis, todėl PKN ORLEN, kaip vienintelis jos akcininkas, ėmėsi visų įmanomų priemonių reorganizuoti bendrovę ir įgyvendinti strategiją, kuri leistų jai prisitaikyti prie rinkos sąlygų: didinti gamybą, o kartu ir ekonominius rezultatus, jei tik tam palankios rinkos sąlygos. Kita vertus, įdiegti sprendimai leistų gamybą mažinti, jei rinka būtų nepalanki.

PKN ORLEN yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis, didžiausia įmonė Vidurio ir Rytų Europoje, taip pat vienintelė Lenkijos įmonė, įtraukta į prestižinį Fortune 500 sąrašą. Be to, ORLEN yra vienintelė įmonė regione, kurią JAV institutas „Ethisphere“ trejus metus iš eilės paskelbė etiškiausia įmone.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai