PKN ORLEN skirtas „Etiškiausios pasaulio bendrovės 2014“ apdovanojimas

21-03-2014  

Lenkijos naftos koncernui PKN ORLEN, valdantis Mažeikiuose įsikūrusią naftos perdirbimo produktų gamyklą „ORLEN Lietuva“, skirtas prestižinis „Etiškiausios pasaulio bendrovės“ apdovanojimas. PKN ORLEN yra vienintelė kompanija Rytų ir Vidurio Europoje, sulaukusi tokio pripažinimo.

Etiškiausios pasaulio bendrovės vardas suteikiamas įmonėms remiantis visapusišką įvertinimo metodologiją turinčia etikos koeficiento sistema, sukurta  Ethisphere instituto bei tarptautinių verslo etikos ir geriausios praktikos konsultantų komandos. Pagrindinis kriterijus renkant etiškiausią pasaulio bendrovę yra sugebėjimas sėkmingai integruoti etikos programas į savo kasdienę veiklą ir nustatyti tvirtus etiškos lyderystės standartus.

„Šis reikšmingas apdovanojimas, skirtas mūsų bendrovei, patvirtina, kad ORLEN įmonių grupėje įgyvendintos aukščiausius pasaulio standartus atitinkančios verslo etikos priemonės. Tai labai svarbu mums, turint mintyje mūsų į veiklos kompleksiškumą ir pasaulinį jos mastą. Mes įrodėme, kad rinkų problemos neatleidžia bendrovės valdybos ir darbuotojų nuo pareigos vykdyti etišką verslą“, -  sakė Jacek Krawiec, PKN ORLEN valdybos pirmininkas.

„Etiškiausios pasaulio bendrovės“ apdovanojimas skiriamas nuo 2006 m. Šiemet tokiomis bendrovėmis dar pripažintos JAV "General Electric Company", Kanados „Encana“, Indijos "Tata Power Company“ ir Šveicarijos „SwissRe“.

Ethisphere institutas yra nepriklausomas tyrimų centras, kuris skatina geriausią praktiką ir etiką versle, taip pat aukščiausių standartų vadybą santykiuose su darbuotojais, verslo partneriais, investuotojais ir platesne reguliavimo bendruomenė.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai