„Mažeikių naftos“ pelnas per pirmąjį šių metų ketvirtį — 115,8 milijono litų

30-04-2003  Naujienos

MAŽEIKIAI — Šiandien AB „Mažeikių nafta“ pranešė Lietuvos vertybinių popierių biržai apie neaudituotus preliminarius pirmojo 2003 metų ketvirčio finansinius veiklos rezultatus.

Pagal JAV bendrai priimtus apskaitos principus (GAAP) „Mažeikių naftos“ pelnas per pirmąjį šių metų ketvirtį siekė 115,8 mln. litų, kai per 2002 metų pirmuosius tris mėnesius bendrovė patyrė 104,4 mln. litų nuostolių.

Pagal Lietuvoje priimtus apskaitos principus „Mažeikių nafta“ uždirbo 140,2 mln. litų pelno, lyginant su 81 mln. litų nuostoliais per tą patį 2002 metų laikotarpį.

„Mažeikių naftos“ generalinis direktorius P. Nelson English pastebėjo, kad “finansiniai pirmųjų trijų mėnesių veiklos rezultatai atspindi mūsų kompanijos pažangą ir palankią situaciją Europos naftos ir naftos produktų rinkoje. Bendrovės finansinės veiklos rezultatus teigiamai įtakojo stabilus naftos perdirbimo įmonės darbas, padidėję transportuotos naftos kiekiai ir išaugusios naftos perdirbimo maržos.”

Per pirmąjį ketvirtį „Mažeikių nafta“ perdirbo beveik 1,8 mln. tonų naftos, o tai 300 tūkst. tonų daugiau, negu per tą patį praėjusiųjų metų laikotarpį. Būtingės terminalas per pirmuosius tris šių metų mėnesius perkrovė 2,7 mln. tonų  naftos, lyginant su 91,2 tūkst. tonų per pirmąjį 2002 metų ketvirtį.

Pasak Michailo Brudno, YUKOS RM  prezidento ir „Mažeikių naftos“ valdybos pirmininko, “bendrovė užima tvirtas pozicijas rinkoje ir turi neišnaudoto potencialo. Pirmieji trys mėnesiai kaip tik ir suteikė galimybę pradėti atskleisti  šį potecialą. Vienas iš „Mažeikių naftos“ akcininkų ir bendrovės operatorė naftos kompanija YUKOS yra labai suinteresuota „Mažeikių naftos“ sėkme.”

Per pirmuosius tris 2003 metų mėnesius „Mažeikių nafta“ surinko ir sumokėjo į Lietuvos biudžetą 423,7 mln. litų mokesčių, lyginant su 376,4 mln. litų per tą patį praėjusiųjų metų laikotarpį.

Data: 2003-04-30
AB „Mažeikių nafta”