AB „Mažeikių nafta“ valdyba patvirtino 2003 metų finansinius rezultatus bei Modernizavimo programos išlaidas 2004 metams

26-03-2004  Naujienos

VILNIUS — Šiandien AB „Mažeikių nafta“ valdyba patvirtino bendrovės 2003 m. audituotus konsoliduotus finansinius rezultatus bei veiklos ataskaitą. Finansinių rezultatų auditą atliko bendrovė „PricewaterhouseCoopers“.

Bendrovė 2003 m. uždirbo 220,946 mln. litų (71,962 mln. JAV dolerių) grynojo pelno pagal JAV visuotinai pripažintus apskaitos principus (US GAAP). Tuo tarpu 2002 m. bendrovė patyrė 114,333 mln. litų (31,013 mln. JAV dolerių) grynojo nuostolio. Paskutinįjį 2003 m. ketvirtį „Mažeikių nafta" uždirbo 103,014 mln. litų (34,641 mln. JAV dolerių) grynojo pelno, o 2002 m. per tą patį laikotarpį bendrovės pelnas siekė 60,501 mln. litų (13,026 mln. JAV dolerių).

Pagal Lietuvos apskaitos principus (LAP) 2003 m. „Mažeikių nafta“ uždirbo 367,761 mln. litų grynojo pelno, o 2002 m. patyrė 149,614 mln. litų grynojo nuostolio.

Pasak „Mažeikių naftos“ generalinio direktoriaus P. Nelson English, „teigiamos tendencijos rinkoje išsilaikė beveik visus 2003 metus, o bendrovei pavyko užtikrinti optimalų naftos perdirbimo įmonės bei terminalo darbą.“

„Mažeikių naftos“ pajamos 2003 m. pasiekė 5,297 mlrd. litų (1,736 mlrd. JAV dolerių), tuo tarpu 2002 m. jos siekė 4,721 mlrd. litų (1,297 mlrd. JAV dolerių).

2003 m. „Mažeikių nafta“ surinko ir sumokėjo 1,927 mlrd. litų mokesčių, 2002 m. — 1,952 mlrd. litų.

Audituoti finansiniai rezultatai bus pateikti peržiūrėti Stebėtojų tarybai bei galutiniam patvirtinimui bendrovės akcininkų susirinkime.

„Mažeikių naftos“ valdybos sprendimu nutarta, kad bendrovės akcininkų susirinkimas įvyks 2004 m. balandžio 30 d. Mažeikiuose.

Valdyba taip pat patvirtino atnaujintą Modernizavimo programą ir išlaidas 2004 m. Šiemet „Mažeikių nafta“ į modernizavimo programos projektus investuos 66,75 mln. JAV dolerių.

Data: 2004-03-26
AB „Mažeikių nafta“