„ORLEN Lietuva“ kainas į eurus perskaičiuos sąžiningai

18-08-2014  

Šiandien Vyriausybės rūmuose Vilniuje Lietuvos verslo lyderiai pasirašė Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumą. Prie šios iniciatyvos prisijungė ir „ORLEN Lietuva“, kuriai renginyje atstovavo vyriausiasis įmonės finansininkas Marekas Golębiewskis ir vyriausioji buhalterė Genutė Barkuvienė.

Prie šio memorandumo kartu su „ORLEN Lietuva“ prisijungė daugiau kaip du šimtai Lietuvos įmonių, 37 asociacijos, 44 savivaldybės. Įmonių, asociacijų ir savivaldybių atstovai savanoriškai įsipareigojo užtikrinti sąžiningą kainų litais perskaičiavimą į eurus ir nesinaudoti euro įvedimu kaip pretekstu didinti prekių ir paslaugų kainas. Su Lietuvos verslo lyderiais memorandumą pasirašė premjeras Algirdas Butkevičius, finansų ministras Rimantas Šadžius, ūkio viceministrė Rasa Noreikienė.

„Po rugpjūčio 22 dienos, kai visose prekių pardavimo ir paslaugų teikimo vietose pagal įstatymą kainas bus privaloma skelbti litais ir eurais, rinkos priežiūros institucijos pradės kontroliuoti, kaip šio savarankiško verslo įsipareigojimo laikomasi praktikoje“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

„Savanoriškas dalyvavimas sąžiningo kainų perskaičiavimo kampanijoje rodo verslo brandą ir atsakomybę vartotojams“, – pažymėjo ūkio viceministrė Rasa Noreikienė.

Prie gerosios verslo praktikos įvedant eurą prisijungusios įmonės įgyja teisę naudotis specialiai šiam tikslui sukurtu logotipu „Perskaičiuota sąžiningai“ ir taip informuoti vartotoją, kad laikosi memorandume nustatytų principų.
 
Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymas numato, kad, netinkamai perskaičiavus prekių ar paslaugų kainas iš litų į eurus ar nesilaikant įstatymo reikalavimų, bus taikomi įspėjimai ir baudos.

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai